Tekeş Konağı Kimlere Yar Oldu

Köme Mahallesi Hisarkapı Yolu üzerinde bulunan tarihi Tekeş Konağı, resmen Uşak Üniversitesi Tasarım merkezi oldu.
Tekeş Konağı Kimlere Yar Oldu

Uşak İl Genel Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumunda mülkiyeti Uşak İl özel İdaresi’ne ait tarihi Tekeş Konağı’nın Uşak Üniversitesi’ne 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusu görüşüldü.

Uşak İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan yardımcısı Hakan Turgut, komisyon tarafından hazırlanan raporda konağın üniversiteye tahsisinin uygun olduğu görüşüne vardıklarını bildirdi.

Meclis Başkanı Mehmet Nacar, maddeyi oylattı. Tahsis işlemi oy birliği ile kabul edildi.

Tekeş Konağı’nın Uşak Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesini değerlendiren Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Tekeş Konağı’ını gördükçe yüreğimiz sızlıyordu. O kadar masraf ettik. Restore yaptırdık. Boş kalması çok üzüyordu. Uşak Üniversitesi, Türkiye’de “tasarım merkezi” açılacak 5 üniversiteden birisi olunca hemen Rektör Hocamız ve diğer yetkili hocalarla bir araya gelerek Tekeş Konağı’nı gösterdik. Beğendiler.

Tam Uşak üniversitesi tasarım Merkezi olacak bir konumda. Uşak, tekstil, deri ve geri dönüşümün başkentidir. Buradan giden ürünler İstanbul’da tasarım yapılınca Uşak ihraç etmiyor gibi görünüyor. Bundan sonra tasarımda Uşak’ta yapılacak. Bu çalışmada en büyük rolü de Tekeş Konağı oynayacak. Bugün aldığımız kararla Tekeş Konağı 5 yıllığına Uşak Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis edildi. Hayırlı olsun” dedi.