Tam 1.5 ton dağıtılacak! Manisa'da hamsi festivali

Manisa'da bu sene 5. kez düzenlenecek olan hamsi festivali için beklenen program açıklandı.
Tam 1.5 ton dağıtılacak! Manisa'da hamsi festivali

Geleneksel hale getirilen Manisa Hamsi Festivali için beklenen program açıklandı. Manisa Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen ve bu sene 5. kez gerçekleştirilecek olan festivalde 1,5 ton hamsinin dağıtılacağı açıklandı.

Manisalaların merakla beklemiş oldukları festivalin 12 Şubat tarihinde yapılacağı açıklanırken festival 18 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Festivalde pek çok etkinlik düzenlenirken festivalin ilk günü 1,5 ton vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edilecek. Öte yandan festival kapsamında horon gösterileri ile Davul Güloğlu da konser verecek.

MANİSA'DA HAMSİ FESTİVALİ!

Manisa Trabzonlular Derneği tarafından geleneksel hale gelen 5. Hamsi Festivali’nde 1,5 ton hamsi vatandaşlara ikram edilecek. Manisa Trabzonlular Derneği tarafından geleneksel hale gelen Hamsi Festivali’nin 5.’si 12 ile 18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin final günü olan 18 Şubat ise 1,5 ton hamsi vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edilecek.

Öte yandan festival kapsamında horon gösterileri ile Davul Güloğlu da konser verecek. Festival öncesi basınla bir araya gelen Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu, yönetim kurulu üyeleri Nurgül Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Barış Kaya festival detaylarını basınla paylaştı. Festival ile ilgili bilgi veren Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu, “5. Hamsi Festivalimize; Manisa, ilçeleri ve diğer komşu illerde yaşayan vatandaşlar da katılım sağlayacaklardır. Festival süresince; kurulacak olan yöresel ürünler stantları, yöresel sanatçıların vereceği konserler, kuymak ve hamsi ikramı yapılacaktır.

Ayrıca güzide şehrimiz Trabzon’umuzun gelenek ve göreneklerinin yanı sıra kültür, sanat ve turizm yönüyle tanıtmayı, Karadeniz ve Ege kültürlerinin karşılıklı tanıtılmasını, kaynaştırılmasını amaçlıyoruz. Festivalimiz 12 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayıp, 18 Şubat 2024 Pazar günü sona erecektir." diyerek festival boyunca çok sayıda etkinliğe yer verileceğini ifade etti.

Düzenlenecek olan festivale vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenirken gerek ücretsiz ikramlar gerekse de konser etkinlikleri ile Manisalıların ve çevre illerdeki vatandaşların gönüllerince eğlenebilecekleri bir organizasyona imza atılacak.