Suyun İzi filmi ile Kütahyalı yönetmen ödül aldı!

Kütahya Gediz'de çekilen Suyun İzi isimli film genç yönetmenine Ankara'da ödül kazandırdı.
Suyun İzi filmi ile Kütahyalı yönetmen ödül aldı!

Kütahyalı genç yönetmen Mustafa Berk Tanrıkulu Ankar'da düzenlenen "Emeğe Saygı" Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödüle layık bulundu. HAK-İŞ tarafından düzenlenen ve bu sene 12. kez ödüllerin dağıtıldığı organizasyonda Suyun İzi filmi ile aday olan Tanrıkulu 2. en iyi film ödülünü alma başarısını gösterdi.

Yüksek Lisans eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde tamamlayan ve Türkçe Öğretmeni olan Mustafa Berk Tanrıkulu Suyu İzi adını vermiş olduğu kısa filmi ile yarışmada yer almaya hak kazanmıştı. Sınırlı imkanları ile ve kendi çabaları ile filmini çeken Tanrıkulu diğer gençlere de bu başarısı ile örnek oldu.

KÜTAHYALI YÖNETMENİN SINIRLI İMKANLARI İLE BÜYÜK BAŞARISI!

Kütahya'nın Gediz ilçesi Akçaalan Mahallesi’nde çektiği "Suyun İzi" adlı kısa film ile Kütahyalı genç yönetmen Mustafa Berk Tanrıkulu, Ankara’da "Emeğe Saygı" Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödül aldı. Ankara'da HAK-İŞ tarafından 12. kez düzenlenen "Emeğe Saygı" Uluslararası Kısa Film Yarışmasında genç yönetmen Tanrıkulu'nun "Suyun İzi" adlı kısa filmi 2. en iyi film ödülüne layık görüldü.

dul-1.jpg

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde yüksek lisans yaptığını ve Türkçe öğretmeni olduğunu belirten Tanrıkulu, "Filmimi Gediz Akçaalan Mahallesinde çektim. O zaman orada bir su problemi vardı, bu problemi anlatmak adına bu filmi çektim. Filmde gerçekten yaşanmış bir durum var. İmkanlarım sınırlıydı, sadece bir kameram ve bilgisayarım, bir de yaka mikrofonum vardı.

dul-4-001.jpg

Bu beni yıldıran bir şey olmadı" diye konuştu. Kütahya'nın Evliya Çelebi, Ahmet Uluçay, Hisarlı Ahmet gibi önemli şahıslar yetiştirmiş bir şehri olduğunu ve Kütahya Belediyesi'nin güzel etkinlikler düzenlediğini dile getiren Tanrıkulu, "Gençlerle hafta sonları çeşitli filmler izleyip bu filmleri değerlendirebileceğimiz sinema odaları kurulabilir, bir kış film festivali düzenlenebilir, ben de elimden geleni yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı. Gençlere, "Elinizdeki imkanların azlığı sizi hedefinizden yıldırmasın, çabuk vazgeçmeyin" diye tavsiyede bulundu.

Genç yönetmen en büyük hayalinin dijital platformlarda yer alarak güzel ve başarılı çalışmalara imza atmak olduğunu ifade ederek gençlere de hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti.