Sivaslı’da ‘Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz” korosu ilk konserini verdi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Uşak Sivaslı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koronun ilk konseri, ilçe halkından büyük ilgi gördü.
Sivaslı’da ‘Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz” korosu ilk konserini verdi

"Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde açılan kurslara katılanların katılımıyla ilçe halkından oluşturulan koro ilk konserini verdi.

Sivaslı ilçe halkının yoğun katılımla Sivaslı MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konserde Koro üyeleri ve saz heyeti, performansıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Konserde dinleyiciler de hep bir ağızdan koroya eşlik etti.

Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza Çaldağı, Sivaslı Belediye Balkanı Hürrüyet Şafak,’ında konseri izleyenler arasında yer aldı.

Sivaslı ilçesinde oluşturulan "Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz” korosunda;

Sivaslı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Veli Kuş, Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin Küçük, Emekli devlet memuru Fikret Samancı, Hollanda’ da ikamet eden gurbetçi vatandaş Yılmaz Balikoç ve Fikriye Balikoç, Sivaslı Devlet Hastanesi Personeli Gülay Küçükgöl, Sivaslı Müftülüğü İmam Hatipleri Mustafa Dülger, Hasan Taşçı ve Mustafa Çelik, Dursun Yalım Fen Lisesi Öğretmenleri Musa Sözer ve Ayfer Yıldırım, Ev Hanımı Zeynep İncedayI ve Yerel Müzisyen Gökhan Erdoğan yer alıyor.

Sivaslı Türk Müziği Korosu seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri ile dinleyicilerden tam not aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlker Yelken : “Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türk Müziğinin tanıtılması, toplumumuzda Türk Müziği kültürü oluşturulması, vatandaşlarımıza Türk Müziğinin sevdirilmesi vb. konuları amaçlayan Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz Projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte biz de çalışmalarımıza Ekim 2022 döneminden itibaren koromuzun şefi 31 Ağustos Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Uslu önderliğinde, Sivaslı Gençlik Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binasında başlamış olduk. Buradan çalışmalarımıza ev sahipliği yapan Gençlik Merkezi Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür ediyorum. İlk başta kursumuza katılım olmaz diye tereddütlerimiz olmuştu fakat Türk Müziğine ilgi duyan, toplum önünde şarkı söyleyebilecek öz güvene sahip şuan koromuzun çok değerli birer üyesi olan arkadaşlarımızın katılımı ile çalışmalarımızı yürüttük ve bugünkü konserimize kadar gelmiş olduk. Sizlerin huzurunda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Koromuzda ilçe müftülüğünün değerli imam hatipleri, emekli devlet memuru, meslektaşlarımız ve meslek büyüklerimiz, ev hanımları ve sağlık çalışanlarının bulunması da bizler adına ayrıca sevindirici bir olay çünkü ortaya ilçemiz eşrafından karma – anonim bir çalışmanın ürünü olan koro çıkmış oldu. Umuyorum ki koromuz çalışmalarını ilerleterek daha güçlü bir repertuar ile yaz döneminde daha büyük bir konser verecektir.” dedi. Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet SAKAL ise “Kısa zamanda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde konser programının hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Konser programının sona ermesi ile birlikte Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza Çaldağı ve Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, Şef Mehmet Ali Uslu ve koro üyelerine plaket taktim etti.

Program sonunda söz alan Sivaslı Kaymamamı Funda Hamza Çaldağı: “İlçemiz halkının her kesiminden vatandaşlarımızın katılımı ile oluşturulan Sivaslı Türk Müziği Korosu’ nun kısa sürede hazırlanarak böyle başarılı bir program ortaya koymasından dolayı çok mutlu oldum. Emeği herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)