Sivaslı Gençlik Merkezi’nden tarih ve kültür yolculuğu

Sivaslı İlçesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen gezi programındaUşak’ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezen gençler, Uşak’ın tarihini öğrendi ve doğal güzelliklerini tanıdı.
Sivaslı Gençlik Merkezi’nden tarih ve kültür yolculuğu

Ulubey Kanyonu, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Uşak Müzesi ve Uşak Kent Tarihi Müzesi gibi doğal güzellikleri ve tarihi mekânları gezen Sivaslılı gençler, Uşak’ta bu kadar güzel alanların ve tarihi mekânların olduğunu şimdiye kadar bilmediklerini belirterek bu geziyi düzenleyen Sivaslı Gençlik Merkezi ve Sivaslı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Sivaslı gençlerin tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturulması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artırılması amacıyla düzenlenen gezide katılımcıların durakları Ulubey Kanyonu, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Uşak Müzesi ve Uşak Kent Tarihi Müzesi oldu.

Gençlerin ilk durağı, dünyanın en büyük ikinci kanyonu, 125 m. yükseklikteki cam terastan seyredilebilen eşsiz bir manzara, doğa ve tarihin harmanlandığı nice güzelliği bünyesinde barındıran ‘’Ulubey Kanyonları’’ oldu.

Sivaslı Gençlik Merkezi Sağlıklı Yaşam ve Spor Kulübü’ndeki gönüllü gençleri buradaki geziyi; “Bize harika bir rota sunan bu yeryüzü cennetinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Görülmeye değer bu masal diyarında sonbaharın hışırtısına kulak verdik, bol oksijen aldık, yeşile doyduk. İlimizin en önemli turizm noktası, bir dünya harikası olan kanyon, eşsiz manzarası, güzelliği ve büyüleyiciliğiyle biz doğaseverleri ağırladı” şeklinde değerlendirdi.

Atatürk ve Etnografya Müzesi gezisi sırasında duygu dolu anlar yaşayan gençler; “Yunan Ordusu Başkomutanı Trikupis’in silahının teslim alındığı binada faaliyet gösteren Atatürk ve Etnografya Müzesiatmosferiyle Milli Mücadele Dönemi’ndeki zorluklarıgözler önüne sererken bir ulusun bağımsızlık için verdiği o eşsiz mücadeleyi bizlere anlatıyordu” dediler.

Uşak Tren Garı’nda bulunan Uşak Arkeoloji Müzesi’ni gezen Sivaslı Gençlik Merkezi üyeleri, İlimizden çıkan çok sayıda ve çeşitli tarihi eserlerin sergilendiği Uşak Müzesinde Lidya Dönemi’nden kalan ve Karun Hazineleri’nin en değerli parçası olarak da nitelendirilen “Kanatlı Denizatı Broşu” na büyük ilgi gösterdiler.

Sivaslılı gençlerin bu yolculukta son durağı Uşak Kent Tarihi Müzesi oldu. Burada gençlere eşlik eden Rehber Mustafa Zeki Ada, İlkler Şehri Uşak’ın tarihi ve kültürel geçmişini gençlere detaylı bir şekilde aktardı. Katılımcı gençler, gördükleri benzersiz tarihi eserlerle keyifli bir günü tamamlamış oldu.

Sivaslı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Veli Kuş ve Sivaslı Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Bozkurt, katılımcı gençlere teşekkürlerini ilettiler ve tüm gençleri Sivaslı Gençlik Merkezi bünyesinde gerçekleşen faaliyetlere katılmaya davet ettiler.

(SALİH KILINÇ / HABER)