Sittin sene kaç yıldır? Ne ifade eder?

Sittin sene kalıplaşmış bir söz öbeği. Sittin kelimesinin uzun zamandır kullanılmasıyla Türkçe 'ye yerleşmesi üzerine kalıplaşmıştır. Peki bu kelime ne kadar yılı kastediyor?
Sittin sene kaç yıldır? Ne ifade eder?

Sittin sene kaç yıldır? Ne ifade eder?: Sittin sene herkesin günlük hayatta çok uzun yılları kastetmek için kullandığı bir ifadedir. Peki sittin sene ne anlama gelmektedir? Kaç yıl kastedilir? Arapça bir kelime olan bu ifade zaman içinde Türkçe ile bütünleşmiştir. Sittin senenin kaç yılı ifade ettiği ve ne anlama geldiği ile ilgili Uşak Gündem olarak sizler için araştırma yaptık. 

SİTTİN SENE NE DEMEK KAÇ YILA TEKABÜL EDİYOR?

Sittin sene Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime Osmanlı Devleti zamanından itibaren kullanılmakta ve dilimize bu şekilde yerleşmektedir. Bu kelimenin anlamı, kaç yıla tekabül ettiği vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Sittin sene zamanının belli olmadığını tabir etmek için kullanılmaktadır. Sittin sene yaklaşık olarak 60 yıla tekabül etmektedir. Kulağa gittikçe yaygınlaşan bu kelime artık Türkçe'de de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. 

Sittin sene ifadesinin hikayesinin net olarak bilinmemesine karşın Osmanli Devleti döneminden itibaren halk tarafından kullanılan ve ağızdan ağıza dolaşan bir kelimedir. Bu kelimenin kullanımı ile yaklaşık olarak 60 yıl kastedilmektedir. Sittin sene günümüzde hala kullanılmaya devam etmesine karşın unutulmaya yüz tutmuş bir kelime haline geldiğini de söyleyebiliriz. Bu kelimenin ne şekilde ve neden kullanılmaya başlandığına dair hiçbir kaynakta bilgi bulunmamaktadır. Bu kelimenin halk arasında kullanıla kullanıla Türkçe'ye yerleşmesi ve gelenek haline gelmesiyle birlikte bu zamanlara kadar kullanılmaya devam edilmiştir.