Şevval Sam şarkılarını Murat Dağı için söyleyecek

Son günlerde Fox Tv de yayınlanan Yasak Elma dizisinde canlandırdığı Ender karakteri ile oyunculuğu ile hayranlarını büyüleyen ünlü sanatçı Şevval Sam Uşak’ta konser verecek.
Şevval Sam şarkılarını Murat Dağı için söyleyecek

SALİH KILINÇ / Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu tarafından 31 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında “Murat Dağı Şenlikleri” kapsamında düzenlenen konsere katılacak olan sanatçının, Murat Dağı’nda maden aranmasını engellemek ve buraya dikkat çekmek için herhangi bir ücret almadan Uşak’ta düzenlenecek konsere katılacağı açıklandı.

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Yürütme Kurulu tarafından 31 Ekim 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Murat Dağı şenlikleri hakkında bilgi veren Platform Sözcüsü Funda Öz Akcura Murat Dağı'nın Anadolu'nun su rezervinin yüzde 40'ını barındırdığını, su kaynaklarının korunması gerektiğini belirtti. Bölge halkı, su yataklarının değişmesi sonucu yakın şehirler başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde tarım faaliyetinin sekteye uğramasından endişe ettiğini belirten Öz Akcura, “Uşaklılar olarak, Murat Dağı'nda yalnızca altın değil, hiçbir maden faaliyetinin yapılmasını istemiyoruz.. “Murat Dağı'nın bir tarafı Karadeniz'den daha fazla yağış alırken öbür tarafında Uludağ'dan daha fazla kar oluyor. Türkiye’deki toplam su rezervinin yüzde 40'ını içermesi ve bitki örtüsü zenginliği de buradan geliyor. Maden arama çalışmaları başladığı takdirde bu bereket ve bolluk kaynağı dağda 2 milyonu aşkın ağaç kesilecek” dedi.

Kamuoyunun dikkatini bu olumsuzluğa çekmek için yürütme kurulu olarak bir şenlik düzenlemeye karar verdiklerini kaydeden Öz Akcura; “Şenliğimiz 31 Ekim tarihinde Tiritoğlu Parkı’nda düzenlenen imza kampanyası ile başlıyor. Burada aynı zamanda Murat Dağının önemini vurgulayan bir fotoğraf sergisi açılışı yer alıyor.

Şenliğimiz 3 Kasım tarihinde düzenlenecek olan “Halk Sağlığı ve Altın Madenciliği” konulu bir panel;

5 Kasım tarihinde de kendi yörelerinde kurulmak istenen JES lere karşı mücadele veren Aydın Kızılca köylü kadınlarımızın hazırladıkları ve oynadıkları bir drama gösterisi yer alıyor.

Finalde de 6 Kasım tarihinde Atapark’ta değerli sanatçımız Şevval Sam konseri yer alıyor. Sanatçımız, bizden 5 kuruş talep etmeden Murat Dağı için konser vermek istedi. Kendisine ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de yürütme komitemiz ve bize destek olan halkımıza etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Öz Akcura, Uşak, Gediz, Kütahya ve tüm bölge halkını şenliklere ve konsere davet ederek etkinliklerin ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.