Şehir Tiyatrosu Sezona İddialı Başladı

Uşak’ı şehir dışında temsil eden ve yerelde de birbirinden güzel oyunları sahneleyen Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Duyulmamış Bir Aşk İlleti’ ile sezonu açtı.
Şehir Tiyatrosu Sezona İddialı Başladı

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018-2019 sezonu açılış oyununu sahneledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen iki perdelik komedi dalındaki "Duyulmamış Bir Aşk İlleti" izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bu güne kadar kendileri tarafından yazılıp yönetilen ve büyük beğeni toplayan 11 oyuna can veren Şehir Tiyatrosu ekibi, oyun sonrası uzun süre alkışlandı. Bir yandan gülümsetirken bir yandan düşündüren oyun, vatandaşın beğenisini kazandı.

Faaliyete başladığı günden bu yana toplamda 13 ödül alan ve şehir dışı pek çok etkinliğin onur davetlisi olarak katılım sağlayan ekip, ‘zengin kadının mirasını yemek isteyen genç erkekleri’ konu alan oyunla sezona iddialı bir giriş yaptı.

KÜLTÜR VE SANAT UŞAK’TA CAN BULUYOR

Sezon açılışında oyuncuları yalnız bırakmayan Şehir Tiyatrosu’nun mimarı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tiyatro ekibini tebrik ederek kültür ve sanatın Uşak’ta can bulduğunu söyledi.

Kültür ve sanatın Uşak’ta yaşayan bir alan olduğunu dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “7-15 yaş grubundan ve 15 yaş ve üzeri yetişkin grubundan genç tiyatrocularımız var. Ekim ayının gelmesiyle tiyatro sezonunu açtık. Uşak halkı tiyatroyu ve sanatı seviyor. Belediye olarak buna öncü olduk. Kendi gençlerimizin özellikle kendi sanatçılarımızın yetişmesini ve gelişmesini istiyoruz. Bunun için 7 yaşından itibaren sanatçılarımızı uzman ekipler tarafından seçip burada profesyonel bir eğitim veriyoruz.” dedi.

YANSIMALARI ÇOK GÜZEL

Başkan Nurullah Cahan ortaya çıkan oyunlara vurgu yaparak, “Bu eğitimlerin yansımaları buradaki tiyatro oyunları. Kulübümüzü şehirlerarası tiyatro festivallerine de gönderiyoruz. Şehrimizi en güzel şekilde temsil ediyorlar. Bu üstün başarı ilimizdeki kültür-sanatın hızla ilerlemesine vesile oluyor.” diye konuştu.

5 YENİ OYUN GELİYOR

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu ise ‘’Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018-2019 açılışında ‘Duyulmamış Bir Aşk İlleti’ isimli tiyatro oyunumuzu sergiledik. Yeni sezonda bu sene 5 yeni oyunumuz var. Geçen yıldan da tamamlamaya çalıştığımız 2 tanede premio oyunumuz var. Bu sene yıl boyu ilkokul öğrencilerine tiyatroyu duyuracağız. 7-15 yaş grubu 75 ve yetişkin grubundan 75 olmak üzere toplam 150 kursiyerimiz ile bu sezona hazırız.” dedi.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 7-15 yaş grubu 75 ve yetişkin grubundan 75 kursiyer olmak üzere toplamda 150 kursiyer ile faaliyetlerini sürdürüyor.