Şarkılar Sivaslıları söylüyor Sivaslılar da şarkıları

Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza, ,Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan “Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında çalışmalarına başlayan Sivaslı Türk Müziği Korosunun çalışmasını ziyaret etti.
Şarkılar Sivaslıları söylüyor Sivaslılar da şarkıları

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde Türk Müziğinin tanıtılması, öğretilmesi amacıyla uygulamaya konulan Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz Projesi kapsamında Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kurulan Sivaslı İlçe Korosu çalışmalarına Sivaslı Gençlik Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında devam ediyor.

Proje kapsamında kurulan koronun şefliğini ise 31 Ağustos Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Uslu üstlendi. Koronun üyeleri arasında okul müdürleri, öğretmenler, sağlık çalışanları, emekliler, esnaflar, yerel sanatçılar ve öğrenciler bulunuyor. Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sakal ile birlikte Sivaslı Türk Müziği Korosu’ nu ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi.

“Her yaştan vatandaşa hitap eden proje amacına ulaştı”

Kaymakam Hamza: “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz Projesi kapsamında kurulan ilçe koromuzun başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini gördüğüm için çok mutlu oldum. Projenin ilçemizde amacına ulaştığını düşünüyorum. Çeşitli meslek gruplarından kişilerin bir araya gelerek iş birliği içerisinde müzik üzerine çalışmalar yaptığını, Türk Müziğini seslendirdiğini görmek bizleri mutlu etmiştir. Vatandaşlarımızın ve kamu çalışanlarının haftanın iki günü sosyalleşmeleri ve müzik kültürlerinin gelişmesi amacıyla çalışmalar yapması projenin ilçemizde amacına ulaştığını göstermektedir. Başta koromuzun şefi Müzik Öğretmenimiz Mehmet Ali Uslu olmak üzere koromuzun üyelerini ve çalışmanın ilçemizde hayata geçirilmesinde emeği olan herkesi kutluyorum. İnanıyorum ki 2023 Mayıs veya Haziran ayında ilçemizde bir konser verebilecek seviyeye ulaşacaklardır” dedi.

Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Uslu ise “Proje kapsamında 15 yaşın üzerinde herkes çalışmalarımıza katılabiliyor. Yetenek veya ses aramıyoruz. İstekli olan herkesi de pazartesi ve çarşamba günleri saat 17.30 de Sivaslı Gençlik Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında çalışmalarımızda aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz Projesi kapsamında Türk Müziği Korosu çalışmaları Haziran ayına kadar edecek.

(SALİH KILINÇ / HABER)