Sanat Akademisi ile hayalleri gerçek olmuştu, şimdi ödülünü aldı

Uşak Belediyesi ile hedeflerine ulaşan ve sanat alanında ilk büyük adımını katıldığı yetenek sınavını kazanarak atan Ecem Ölçer, Türkiye genelini kapsayan ve 5’incisi bu yıl Uşak’ta düzenlenen Engelsiz Sanat Ödülleri’nde “Yılın engelsiz sanatçısı” seçildi.
Sanat Akademisi ile hayalleri gerçek olmuştu, şimdi ödülünü aldı

Uşak Belediyesi tarafından açılan Sanat Akademisi’nde eğitim alan ve hedeflediği güzel sanatlar lisesini aldığı eğitimle kazanan Ölçer, başarı hikâyesini ödülle taçlandırdı.

Gözlerinde kısmi görme kaybı bulunan ve notaları göremeyen Ecem, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi tarafından sağlanan ücretsiz eğitimlerle en büyük hayalini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl girdiği yetenek sınavından başarıyla geçen ve “Müzik bana mutluluk ve huzur verdikçe hayallerimi süslemeye başladı. Bu hayalleri gerçekleştirip güzel bir üniversite okuyacağıma inanıyorum.” diyerek mutluluğunu paylaşan Ölçer hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

Uşak Belediyesi ile önce hedeflediği liseyi kazanan Ecem, şimdiyse Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından ve Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu katkılarıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 5. Engelsiz Sanat Ödülleri Töreninde “Yılın engelsiz sanatçısı” seçildi.

Sanat Akademisi ile hayallerine kavuşan Ecem Ölçer, ayrıca geceye tören sonrası çaldığı keman ile renk kattı.

Ecem süreci anlattı

Ödül takdimi sırasında duygularını dile getiren, Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu’ndan mezun olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ölçer, “Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın kurmuş olduğu Sanat Akademisi’ne katılarak orada eğitim aldım. Daha sonra güzel sanatlar lisesi sınavlarına hazırlandım ve kazandım. Şu anda hayalim olan lisede okuyorum. Bu aşamada bana destek olan öğretmenim Hande Yiğit'e ve Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan'a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İsmail Ünal: Özel kardeşlerimizin daima yanındayız

Gecede onur ödülü vermek üzere sahneye çıkan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, engellilere yönelik politikaların, hükümet ve belediyeler aracılığı ile yürütüldüğünü kaydederek şöyle konuştu:

“Belediyeler olarak bizler özel kardeşlerimize her anlamda desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Belediyemizde onlara yönelik kurslarımız var. Engelleri kaldıracak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 4 Ekim’de de Özel Olimpiyatlar Komitesi ile beraber şehrimizde Özel Olimpiyatlar Türkiye’yi düzenledik. İlimizden ve çevre illerden onlarca özel kardeşimiz katılım sağladı. Özel kardeşlerimizle güzel bir gün geçirdik. Onlara yönelik yaklaşım ve tutumumuz daima hassasiyet içerisinde olacaktır. Onlar bizlerin en büyük kıymetlerindendir.” diye konuştu.