Resimdeki gizli kedi! 10 saniyede sadece 100 kişiden 5'i görebildi ne kadar dikkatlisiniz?

Dikkat testi yayımlandı! Yüksek zekaya sahip misiniz öğrenmek için hemen bu testi yapın o gizli hayvanı sadece 10 saniye içinde bulmaya çalışın.
Resimdeki gizli kedi! 10 saniyede sadece 100 kişiden 5'i görebildi ne kadar dikkatlisiniz?

Resimdeki gizli kedi! 10 saniyede sadece 100 kişiden 5'i görebildi ne kadar dikkatlisiniz? Son yıllarda insanlarda artan ekran bağımlılığı nedeniyle dikkat eksikliği yaşayan kişilerin sayısında rekor artış yaşanırken uzmanlar sık sık dikkat testleri ile alıştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.

Optik illüzyon testleri ile beyin egzerzisi yapılması gerektiği ifade edilirken yeni bir test daha yayımlandı. Dikkat testi olarak yayımlanan resme gizli bir havyan figürü yerleştirilirken şahin bakışlı kişilerin görebileceği bu hayvanı sadece 10 saniyede bulmanız istendi.

OPTİK İLLÜZYON TESTİ! RESİMDE GİZLİ HAYVANI 10 SANİYEDE BULABİLİR MİSİNİZ?

Son dönemde bilgisayar ve cep telefonları hayatımıza çok daha fazla girmeye başlarken ekran bağımlılığı nedeniyle dikkat eksikliği vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar beyin yorğunluğu ve hafıza tembelliğine karşı olarak mutlaka dikkat egzersizleri yapılmasını önerirken optik illüzyon testleri de öne çıkıyor.

test.jpg

Yayımlanan resimde saklanan kediyi bulmanız istenirken pek çok kişi saatlerce kediyi arayıp bulamazken çok dikkatli olan kişilerin ise kediyi 10 saniye içinde buldukları belirlendi.

test.jpg

dikkat-testi.jpg

Peki, siz resme dikkatli bakınca gizlenen kediyi bulabildiniz mi yoksa gözleriniz size oyun mu oynadı?

Yapılan araştırmalar kediyi bulan kişilerin görsel zekalarının ve dikkatlerinin yüksek olduğunu ifade ettiler.