Neva TSM Korosu “Bahar Nağmeleri” ile kulaklarımızın pasını sildi

Uşak Neva Musiki Derneği Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu’nun sunduğu geleneksel “Bahar Nağmeleri” konseri, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Neva TSM Korosu “Bahar Nağmeleri” ile kulaklarımızın pasını sildi

İlimizde 2015 yılında kurulan, Başkanlığını Uğur Yıldırım’ın, şefliğini Murat Şahintürk’ün yaptığı Neva Musiki Derneği TSM Korusu, 2 yıllık bir zorunlu pandemi arasından sonra yeniden geleneksel bahar konserlerine başladı.

Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bahar Nağmeleri” temalı konserin ilk bölümünde; Nihavent makamında şarkılar, 2.bölümünde Hicaz makamında şarkılar seslendirildi.

Dede Efendi, Tamburi Cemil Bey den günümüz bestekârlarına uzanan birbirinden güzel eserler AKM’yi dolduran musiki severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

UŞAK’I BAŞKA İLLERDE DE BAŞARI İLE TEMSİL ETTİ

Uşak’ta 2015 yılında Uğur Yıldırım başkanlığında kurulan Neva Musiki Topluğu, Aynı zamanda Türkiye Musiki Federasyonu üyesi. TÜMFED.ve yönetiminde de yer alan Uşak Neva Musiki Derneği hakkında bilgi veren Koro Şef Murat Şahintürk, “Uşak dışında; . Ankara, Isparta, Yalova gibi illerde Uşak’ı başarı ile temsil etmiş ve konserler vermiştir. Kuruluş tarihinden bu yana her yıl bahar konserleri düzenledik. Ancak, son iki yılda pandemi nedeni ile zorunlu olarak konserlerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Şimdi yeniden konserlerimizde Uşaklı musiki severlerle buluşmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

BU yıl AKM’de düzenlenen “Bahar Nağmeleri” konseri hakkında da bilgi veren Şef Murat Şahintürk; Bu yıl koromuz, hepsi Uşaklı olan 10 kadın ve 10 erkek solistten oluşturuldu. Saz heyetimizde de 5 Uşaklı, 5’de TRT İzmir Radyosu saz sanatçısı üstatlar yer aldı.

Son düzenlemiş olduğumuz konserde izleyicilerimizin desteği, bize yeni konserler düzenleme konusunda şevk ve heyecan verdi. Bundan sonra Uşaklı musiki severlerle daha sık buluşmayı arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)