Muğla Büyükşehir Belediyesi 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı

Ülkemizde sanat alanında çeşitli yarışmalar düzenlenmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 6'ncısına ev sahipliği yapacağı Ulusal Fotoğraf Yarışması başvurularının başladığı bildirildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı - Türkiye'de devam eden sanat yarışmaları yaz döneminde art arda duyuru yayımlamaya baaşladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Muğla’nın Arkeolojik Mirası” teması ile 6'ncısını düzenleyeceği Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başvuruları başladı.

4 Mevsim Muğla, Kıyısal değil Kırsal Muğla, Muğla’da Yaşam, Muğla’yı Keşfet, Tarım, Turizm ve Kültür Kenti Muğla temaları ile beş kez düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın 6'ncısı  “Muğla’nın Arkeolojik Mirası” teması ile organize ediliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Başvuruları alınmaya başlayan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın son baaşvuru tarihi 4 Ağustos Cuma günü olarak açıklandı. Gerçekleştirdiği etkinlikler ile fotoğrafçılar ve fotoğraf severleri bir araya getiren, Muğla’nın fotoğraf arşivini zenginleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, altıncısını düzenlediği ulusal fotoğraf yarışması ile bu yılda amatör ve profesyonel fotoğrafçıları Muğla’da buluşturacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Altıncı Ulusal Fotoğraf yarışmasına her katılımcı en fazla 4 adet sayısal renkli veya siyah-beyaz eserle katılabiliyor.
  • Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada fotoğrafların Muğla il sınırı içerisinde çekilmiş olması gerekiyor.
  • Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), cep telefonu ile çekilen fotoğraflar ve HDR (High Dynamic Range) uygulanan fotoğraflar kabul edilmiyor.
  • İnsanlı veya insanız hava aracı (drone) vb çekilen fotoğraflar ise yarışmaya kabul ediliyor.

Yarışmaya katılmak isteyenler yarışma şartnamesine ''tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/mugla-nin-arkeolojik-mirasi-uygarliklarin-kesistigi-yer-mugla-tr'' adresinden ulaşabilir.

ÖDÜL NEDİR?

  • Fotoğraf yarışmasının jüri üyeliğini Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Çerkes Karadağ, İsa Çelik, İzzet Keribar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili yapıyor.
  • Altıncı Ulusal Fotoğraf yarışması başvuruları 4 Ağustos Cuma günü sona erecek olup yarışmada ilk üçe girenlerin yanı sıra bir kişi mansiyon ve bir kişi de Nevzat Çakır Özel Ödülü alacak.