Manisa Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılış tarihi açıklandı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yeni buluşma noktası olarak tasarlanan Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu.
Manisa Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılış tarihi açıklandı

Şehzadeler Belediyesi tarafından şehrin yeni sosyalleşme alanı olması için planlanan Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına gün saymaya başladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Başkan Yardımcıları Atilla Efendioğlu, Bilal Demir, Ahmet Songüler ve teknik ekiplerle birlikte açılış hazırlıkları devam eden Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesindeki çalışmaları inceledi.

Millet Kütüphanesi, Gençlik Merkezi ve Toplantı Salonu gibi birimlerin yer aldığı binayı dolaşan ve hazırlıkların nasıl gittiği konusunda bilgi alan Başkan Çelik, gördüğü eksikliklerin giderilmesi için de talimatlarını verdi. Projenin kasım ayının başında açılışının yapılacağını ifade eden Başkan Çelik çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

ŞEHZADELER MİLLET KÜTÜPHANESİ VE GENÇLİK MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Çalışmaları yerinden denetleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik şu bilgileri verdi: "Şu an da eski Gençlik Merkezimizi buraya taşıdık ve Gençlik Merkezimiz faaliyete geçti.

manisa-2.jpg

Öğrencilerimiz buradaki sınıflarda ders görmeye başladı. Kütüphane kısmında ise son rötuşlar yapılıyor. Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonumuzda hazırlıklar tamamlanıyor. Bir taraftan temizlik çalışmaları diğer taraftan tefrişat çalışmaları devam ediyor.

manisa-3.jpg

Burada öğrencilerimizin okulların açık olduğu dönemde 24 saat gelip etüt yapabilecekleri, ders çalışıp kitap okuyabilecekleri, belli saatlerde de ücretsiz çay ve çorba ikramlarının yapılacağı bir kütüphanemiz var. İkinci olarak içerisinde robotik kodlama, matematik, yazarlık ve müzik atölyeleri ile sınıfların olduğu Gençlik Merkezimiz var ki burası faaliyetlerine başladı.

manisa-4.jpg

Gençlik Merkezimizin ismi Mehmet Akif Ersoy olarak meclisimizde kabul edildi. Kütüphanemizin ismi 15 Temmuz şehidimiz Pof. Dr. İlhan Varank, toplantı salonumuzun da ismi Necip Fazıl Kısakürek oldu. Burası da yazar buluşmaları, eğitim çalışmaları, hoş sohbetler, STK etkinlikleri için kullanılacak. Bu üç projeyi Kasım ayının başında açılış yaparak başta gençlerimiz öğrencilerimiz olmak üzere halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" diyerek Kasım ayının ilk haftası itibari ile merkezin açılışı için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.