Manisa Mesir Macunu festivali şenliği 2024 programı açıklandı

Pandemi nedeniyle ertelenen Manisa Mesir Macunu şenliği festivali 2024 programı açıklandı. Ne zaman başlıyor, bitecek?
Manisa Mesir Macunu festivali şenliği 2024 programı açıklandı

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve son olarak 6 Şubat depremleri nedeniyle bir kere daha ertelenen ve bu nedenlerle 4 senedir yapılamayan Manisa Mesir Macunu şenlikleri için beklenen açıklama geldi. 4 sene sonra yeniden Manisalılar ve binlerce yerli, yabancı turistle buluşmaya hazırlanan şenlikler için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Manisa Mesir Macunu şenlikleri için basın toplantısı düzenlenecek. Festivalin başlangıç ve bitiş tarihi belirlenirken bu sene 484. kez düzenlenecek olan festival aynı zamanda UNESCO tarafından ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine alınmıştı. Festival büyük bir gelenek olması yanı sıra aynı zamanda uluslararası bir etkinlik olması nedeniyle de önem taşıyordu.

484. MANİSA MESİR MACUNU ŞENLİKLERİ FESTİVALİ 2024 NE ZAMAN?

Manisa’da 4 yıldır korona virüs salgını ve 6 Şubat depremleri nedeniyle 4 yıldır yapılamayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için tanıtım toplantısı düzenlenecek. 23 Nisan’da başlayacak festival kapsamında bir çok konser ve etkinlik düzenlenecek ve festival 28 Nisan Pazar günü saçım töreniyle sona erecek.

UNESCO tarafından ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesinde yer alan ve bu sene 484’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin tanıtım toplantısı Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı’nda Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi heyeti ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende aynı zamanda temsili saçım töreni de gerçekleştirildi. Vatandaşların tanıtım toplantısına gösterdikleri yoğun ilgi aynı zamanda mesir macunu şenliklerinin ne kadar özlendiğini gözler önüne serdi.