Manisa Alaşehir'de tarihi konak kent müzesi oldu

Alaşehir Belediyesi tarafından restorasyona alınan Bakkal Şükrü Konağı yenilenerek kent müzesi olarak hizmete alındı.
Manisa Alaşehir'de tarihi konak kent müzesi oldu

İlçede bulunan tarihi eserleri koruma altına alan Alaşehir Belediyesi bu kapsamda Bakkal Şükrü Konağı'nın restorasyon kapsamına alındığını duyurmuştu. Yürütülen çalışmalar sonucunda restorasyonu tamamlanan konak kent müzesi olarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Soğuksu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Saint Jean Kilisesi ve tarihi Yıldırım Beyazıt Camii’ne komşu olan tarihi bina Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek, turizm danışma ve kültür konağı olarak hizmet verecek. Kent Müzesi olan Bakkal Şükrü Konağı açılışına Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir İYİ Parti Belediye başkan adayı Ümit Akdağ, sivil toplum örgütleri, Bakkal Şükrü’nün torunları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Alaşehir’in tarihi arabaları, at arabaları ve faytonlar yerlerini aldı.

ALAŞEHİR'DE YENİ KENT MÜZESİ HİZMETE ALINDI!

Restorasyonu tamamlanan Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Bakkal Şükrü Konağı, Alaşehir Belediyesi tarafından Kent Müzesi olarak yeniden hayata kazandırıldı. Alaşehir Belediyesi tarihi Bakkal Şükrü (Şükrü Araç) Konağı’nı 'Kent Müzesi' olarak hizmete açtı.

muze-1.jpg

Alaşehir Belediyesi ikram aracından ikramlar ve lokma dağıtımı yapılan açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İçerisinde Alaşehir’in tarihi bilgileri, panolar, telefon, gramofon, eski gazeteler, fotoğraflar, dirhemler, eski paralar, Bakkal Şükrü’ye ait fotoğrafların bulunduğu konak açılışında konak içerisini gezen Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, eski telefon rehberini incelerken, kendi babasının telefon numaralarını bularak, eskiden duyduğu bir karşı ödemeli telefon aramalarından bahsetti. Bakkal Şükrü'nün torunu Makine Mühendisi Lütfü Araç ise, "Bu mekanı rehabilite edip, tekrar konak olarak kazandıran, Bakkal Şükrü ismini yaşatan, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na çok teşekkür ediyoruz, emeklerine ellerine sağlık." dedi.

muze-2.jpg

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise Alaşehir'i tanıtmak ve turizm gelirlerini arttırmak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Öküzcüoğlu gerçekleştirdiği çalışmalar ile turizm gelirine ağırlık vereceklerini ve şehri bu yönde geliştirmek adına çalışacaklarını ifade etti.