Kütahya'da Şehit Çocukları Anma Programı düzenlendi

Kütahya Valiliği önünde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için anma programı düzenlendi.
Kütahya'da Şehit Çocukları Anma Programı düzenlendi

İsrail tarafından yapılan saldırılar tüm hızı ile devam ederken İsrail Filistin savaşında hayatını kaybeden çocukların sayısı büyük tepki çekmişti. Yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunun masum kadın ve çocuklar olması tepki çekerken Kütahya'da da yaşanan insanlık dramına tepki gösterildi.

Kütahya Valiliği önünde Dünya Şehit Çocuklar Günü dolayısıyla, "Şehit Çocukları Anma Programı" düzenlendi. Düzenenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanırken İsrail saldırılarında hayatını kaybeden masum çocuklar için dualar edildi.

KÜTAHYA'DA GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ

Kütahya'da, Dünya Şehit Çocuklar Günü dolayısıyla, "Şehit Çocukları Anma Programı" düzenlendi. Zafer Meydanı'nda Kütahya Valiliği önünde, Gazze'de İsrail saldırılarında şehit olan çocukları anmak için düzenlenen programa Kütahya halkı yoğun ilgi gösterdi.

kutahya-1.jpg

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, "Bugün şehit yavrularımızı anma günüydü, bugün biz tüm şehitlerimizi Bedir'den Malazgirt'e Çanakkale'den Sakarya'ya, Dumlupınar'a, 15 Temmuz'dan Gazze'ye tüm şehitlerimizi anacağız, bir kez daha hatırlayacağız.

kutahya-2.jpg

Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız, alışmayacağız, her daim şehitlerimizi, dillerimizle, yüreğimizle hatırlayacağız. Ailelerine her türlü gayretimizi, yardımımızı, hürmetimizi, muhabbetimizi devam ettireceğiz.

kutahya-3.jpg

İşte bunun bir göstergesi de bugün bu güzel günde birlikte olmamızdı" ifadelerini kullandı. Dr. İrfan Açık'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, okudukları şiirlerle Kütahyalıları duygulandırdı. Etkinlik alanında, geliri Filistin yararına kullanılacak satış stantları ve Filistin'deki soykırımı gösteren fotoğraf sergisi yer açıldı.

kutahya-4.jpg

Meydanda toplanan kalabalık grup yaşanan olayları protesto ederek İsrail ve onu destekeleyen ülkelere tepki gösterirken Filistin'de hayatını kaybeden masum çocuklar ve kadınlar için dualar edildi.