Kütahya'da Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda Kütahya'da ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada Kütahya'yı Türkiye finallerinde temsil edecek isim belli oldu.
Kütahya'da Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması

KÜTAHYA (İHA) - Tüm yurt genelinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri düzenlenmeye devam ederken bu kapsamda Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmada ezanı en güzel okumak için birbiri ile yarışan cami imamları Kütahya'yı Türkiye finalinde temsil etmek için tüm hünerlerini sergilediler.

KÜTAHYA'DA EN GÜZEL EZANI OKUYAN CAMİ İMAMI BELİRLENDİ!

Kütahya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Kütahya Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen yarışmada, jüri üyeleri, makam, tavır, eda, ses, fonetik, diksiyon, tecvit, nefes, mimik ve temsil kriterleri üzerinden değerlendirme yaparak birinciyi belirlediler.

kutahya-yarisma-1.jpg

Dereceye giren yarışmacılardan, SLİ İşletme Camii imamı Recep Göner birinci, Köprüören Ağaçköy Camii imamı Ali Toprak ikinci, Şeker Fabrikası Camii imamı Abdullah Sarıkaya üçüncü oldu. Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışmasının Kütahya Merkez aşamasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Kütahya İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Kargıoğlu, "Diğer ilçelerde yapılan yarışmalar sonrasında, ilçelerde birinci olan yarışmacılar il finalinde yarışacaklar" dedi.

Düzenlenen yarışmalar kapsamında il birincisi olan yarışmacılar daha sonra bölge birinciliği için bir kere daha yarışacaklar. Bölge birincisi olan isimler Türkiye finalinde ter dökecekler. Diğer ilçelerden çıkacak olan birinciler ile yarışarak Kütahya'yı il finalinde temsil edecek olan isim ise SLİ İşletme Camii imamı Recep Göner olarak seçildi.