Kütahya’da Din Görevlileri arası Etkili Hutbe Sunumu yarışması düzenlendi

Kütahya’da Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Sunumu yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan isimler belli oldu.
Kütahya’da Din Görevlileri arası Etkili Hutbe Sunumu yarışması düzenlendi

KÜTAHYA (İHA) – Kütahya’da Etkili Hutbe Sunumu yarışması sona erdi. Ali Paşa Camii’de düzenlenen yarışmada birinci olan isim Aksa Camii İmam Hatibi Yunus Demir oldu.

Din görevlilerim arasında düzenlenen yarışmada sadece metni doğru okuma değil, beden dilini kullanma ve göz teması kurma kriterleri de dikkate alındı.

DEĞERLENDİRME SONUCUNDA BİRİNCİ BELLİ OLDU

Kütahya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 'Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Sunumu' yarışması düzenlendi. Ali Paşa Camii'nde düzenlenen yarışmada komisyon üyeleri, metni doğru okuma, fonetik ve diksiyon, beden dili ve göz teması ile kendine güven ve dinleyenleri etkileme kriterleri üzerinden değerlendirme yaparak birinciyi belirledi.

aw209812-01.jpg

BİRİNCİ İSİM İL FİNALİNDE YARIŞACAK

Dereceye giren yarışmacılardan, Aksa Camii İmam Hatibi Yunus Demir birinci, Kakaç Camii İmam Hatibi Veysel Güngör ikinci, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Fatih Eryılmaz üçüncü oldu. Merkez ilçe birincisi Yunus Demir, il finalinde diğer ilçelerin birincileriyle yarışacak.

Kütahya İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Kargıoğlu, yarışmayı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptıklarını dile getirdi.

Diğer yandan Etkili Hutbe Sunumu yarışması sonucunda birinci olan Aksa Camii İmam Hatibi Yunus Demir Kütahya il finalinde diğer ilçelerden birinci çıkan isimlerle yeniden yarışacak. Yarışmada aynı kriterlerin dikkate alınacağı ifade edildi.