Kütahya'da açılan Hüsn-i Hat Kursu yoğun ilgi görüyor!

Kütahya'da hem öğrenciler hem de yetişkinlere yönelik olarak açılan Hüsn-i Hat Kursu yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Kütahya'da açılan Hüsn-i Hat Kursu yoğun ilgi görüyor!

Kütahya'da açılan kurslar yoğun ilgi görmeye devam ederken bu kurslardan biri de Diyanet Gençlik Merkezi tarafından açıldı. Toplamda 55 kursiyerin bulunduğu Hüsn-i Hat Kursu yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kütahya Yeşil Camii İmam Hatibi Hattat Ahmet Türk tarafından verilen kurs kapsamında hat sanatının tüm incelikleri öğrencileri aktarılırken katılım gösteren kursiyerlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Söz konusu hat kursu tamamen ücretsiz olarak veriliyor.

KÜTAHYA'DA HAT KURSU TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

Kütahya'da öğrenciler ve yetişkinler için açılan Hüsn-i Hat Kursu ilgi görüyor. Kütahya Yeşil Camii İmam Hatibi Hattat Ahmet Türk, Diyanet Gençlik Merkezi'nde 55 kursiyere Hüsn-i Hat sanatının tüm incelikleri bir bir anlatıyor.

kurs-1.jpg

Türk, Hüsn-i Hat'ın, Kur'an-ı Kerim’i en güzel şekilde yazma sanatı olduğunu belirterek, "Pirimiz Allah’ın Halifesi Hz. Ali efendimiz, 'Diğer derslerde sanatlarda olduğu gibi Hüsn-i Hat sanatı da bir hocanın öğretmesiyle, göstermesiyle öğrenilir.

kurs-2.jpg

Kıvamı güzelleşmesi çok yazmakla olur. Devamı dini İslam’ı yaşamaktır' der. Kur’an-ı Kerim için şöyle bir tarif vardır; 'Mekke’de indi, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı' diye. İstanbul’a gelinceye kadar elbette güzel yazılar yazılmış, ama ecdadımız bu işe gerçekten kendini vermiş" diye konuştu.

kurs-3.jpg

Türk, Hüsn-i Hat Kursunun ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi. Kursiyerler, Hattat Ahmet Türk'e teşekkür ederken kursu başarı ile tamamlamak için en iyi şekilde çalışmalara devam edeceklerini ifade ettiler.