Kütahya’da 5-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri için bitirme programı!

Kütahya’da yaşları 4 – 6 arasında değişen 53 minik öğrenci için Kur’an Kursu bitirme etkinliği düzenlendi. Bitirme programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İşte programa ilişkin detaylar
Kütahya’da 5-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri için bitirme programı!

Kütahya’nın Hisarcık İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak düzenlenen Kur’an Kurslarındaki 53 minik öğrenci için yılsonu bitirme etkinliği düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programa ilişkin önemli açıklamalar yapıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, pandemi döneminde kapanan Kur’an Kurslarının 2020 yılında 6 kişi ile başladığını ve şu anda 53 kişi ile eğitime devam ettiklerini belirtti.

aw215679-01.jpg

KUR’ANI-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI

Kapalı Pazar yerinde yapılan 4-6 yaş Kur’an Kursları yılsonu bitirme programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan sure, ilahi ile yapılan duanın ardından okul öncesi öğrenciler çeşitli etkinlikler sundu.

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i yüzünden, ilahileri ve duaları ise ezbere okudular. Programa Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Korkut, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burak Kavaslar, İlçe Müftüsü Sebahattin Ceyhun ile kurum amirleri katıldı.

aw215679-13.jpg

“BU SENE 53’E ULAŞTIK”

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, “Pandeminin etkisiyle kapanmış olan 4-6 yaş Kur’an kurslarını 2020 yılında 6 öğrenci ile birlikte tekrar açtık. Bir sonraki yıl 15 öğrenci oldu. Daha sonraki yıl bu rakam 30 öğrenciye çıktı. Bu sene ise 53 öğrenciye ulaştık. Milletimiz bu eğitime teveccüh gösteriyor. İnşallah bizde bu kurslarımızı çoğaltmaya gayret edeceğiz. Bu öğrencilerin tamamı yakın bir zamanda Kur’an harflerini öğrendiler. 20 öğrencimiz ise Kur’an-ı Kerim’e geçti. Annesiyle, babasıyla, dedesiyle, ninesiyle Kur’an okuyabiliyorlar” dedi.

Minikler için düzenlenen için yılsonu etkinliği programına Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Kaymakam Muhammet Samet Bahar ve pek çok önemli isim katılım sağladı. Öğrencilerin ailelerin de yoğun katılım gösterdiği programın sonunda tüm katılımcılara lokma dağıtımı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı