Kütahya Antika Pazarı geçmişe yolculuk yaptırıyor

Kütahya'da kurulan antika pazarı vatandaşlara geçmişte yolculuk yaptırırken 1900'lü yıllara dönüşü sağlıyor.
Kütahya Antika Pazarı geçmişe yolculuk yaptırıyor

Antika meraklıların ortak buluşma noktası olan Kütahya Fatih Antika Pazarı eski eşyalar ve objeler ile vatandaşları 1900'lü yıllara geri götürüyor. Fatih Mahallesinde kurulan Antika Pazarı her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlarken pazarı duyan kişilerin yoğun ilgisi ile katılımcısı sayısı da artıyor.

Sadece Kütahya Merkez'den değil aynı zamanda ilçeler ve hatta komşu illerde yaşayan antika meraklılarını da ağırlayan pazarda her ayın son haftası özel etkinliklerde düzenleniyor. Farklı şehirlerden gelen antika satıcıları ile antika severler kurulan pazarda bir araya geliyor.

KÜTAHYA'DA KURULAN PAZAR ANTİKA TUTKUNLARINI BULUŞTURUYOR!

Kütahya'nın Fatih Mahallesinde kurulan Antika pazarı, vatandaşları 1900'lü yıllara götürüyor. Farklı şehirlerden gelen antika satıcıları ile antika severleri bir araya getiren pazarda, eski eşyalar ve eski objeler tezgahları süslüyor.

antika-2.jpg

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden geldiğini söyleyen Antika satıcısı Fatih Mehmet Erdem, babasından merak ederek başladığı antikacılığı devam ettirmek istediğini ve bunu başardığını dile getirdi.

Kütahya'da lakabının 'Antikacı Karadayı' olduğunu belirten Halil İbrahim Kaya, "Bu işi 5 senedir yapıyorum, çocukluktan merakım var.

antika-3.jpg

Her ayın son haftası Kütahya'mızda güzel bir etkinlik oluyor, bundan sonrada devam edeceğine inancım sonsuz" diye konuştu. Antika pazarının çok renkli olduğunu ve kendilerini geçmişe götürdüğünü söyleyen Kütahyalılar, pazarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Pazar yine birbirinden renkli görüntülere sahne olurken hem pazarı kuran esnaf hem de antika meraklıları bir kere daha buluşmanın mutluluğunu yaşadı.