Kuşadası’nda müzeler kenti projesi için peş peşe adımlar atılıyor

Aydın Kuşadası için hayata geçirilen Müzeler Kenti projesi için Belediye peş peşe önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak açılacak müzelerle birlikte Kuşadası’nda kısa sürede açılan müze sayısı 7 olacak.
Kuşadası’nda müzeler kenti projesi için peş peşe adımlar atılıyor

AYDIN (İHA) – Aydın Kuşadası, ülkemizin turizm başkenti olarak tanımlanıyor. Bölgenin daha da kalkındırılması için Belediye başkanı Ömer Günel, göreve geldiği zamandan bu yana çeşitli çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Müzeler kenti projesi ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Porselen Bebek müzesinde çok sayıda önemli eser sergileniyor. Eserler ziyaretler tarafından hayranlıkla izleniyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kültür turizmi alanında adından söz ettirecek önemli yatırımların adresi olmaya başladı. Kentin simgeleri olan Güvercinada Kalesi’nde Deniz Ticaret Tarihi Müzesi, Kervansaray’da ise Sikke ve Arkeoloji Müzesi kurmak için gerekli kararları alarak Türkiye’nin önemli koleksiyoncularıyla iş birliği protokolleri imzalayan Kuşadası Belediyesi, Yıldırım Caddesi’ne ise Fosil ve Mineral Müzesi’nin ardından bir de etnografya müzesi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

aw208709-01.jpg

İLGİNÇ 42 ESER VAR

Dünyanın sayılı mikro minyatür sanatçılarından olan Necati Korkmaz’ın mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen milimetrik boyutlardaki eserlerinin sergilendiği Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından Tarihi Kale Kapısı’nın üstünde kente kazandırılan merkez, kruvaziyer gemileriyle gelen turistler başta olmak üzere 7’den 70’e her kesimin büyük ilgisi ile karşılaşıyor. 2019 yılında Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda “Sanat ve Edebiyat Müzeleri” kategorisinde ödüle layık görülen Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, ev sahipliği yaptığı eserler ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. Merkezde sergilenen eserler arasında dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'i, toplu iğne başına yapılmış dünyanın en küçük satranç takımı, saç telinin üzerine yapılmış yürüyen cambaz, içerisinde Türk klasik hat sanatının örneklerinin bulunduğu dünyanın en küçük hat kataloğu gibi birbirinden ilginç 42 eser bulunuyor.

Müzedeki eserler sadece Aydınlıları değil, dışarıdan gelen ziyaretçilerin de beğenisini kazanıyor.