Kuşadası Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları dikkat çekiyor

Aydın Kuşadası Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Belediye, yenileme çalışmalarında sadece kullanımı değil modern ve estetik görünümü de dikkate alıyor.
Kuşadası Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları dikkat çekiyor

AYDIN (İHA) – Kuşadası Belediyesi, “Müzik Kenti” kimliğine uygun olarak birbirinden farklı çalışmalarını Kuşadası halkının beğenisine sunmaya devam ediyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam eden beldede ilk dönüşüm taksi durakları için başladı.

DEĞİŞİM TAKSİ DURAKLARINDAN BAŞLADI

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kente estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında kentin merkezi noktalarında bulunan tüm taksi durakları yenilendi. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekibi tarafından tasarlanan ödüllü yeni duraklar özgün ve estetik görünümleri kadar taksici esnafının çalışma şartlarına sunduğu katkı ve konfor ile de memnuniyet oluşturuyor. İçerisinde dinlenme alanı, mutfak ve tuvaletin de bulunduğu özel tasarımlı prefabrik duraklar, taksici esnafına yerli ve yabancı turistlere daha konforlu hizmet verme olanağı sunuyor. Geçmişte farlı renk ve tasarımları ile görüntü kirliliğine neden olan taksi duraklarının uluslararası sembol ve standartlara kavuşmasını sağlayan tek tip tasarımlı işlevsel duraklar kent turizmine de katkı sunuyor. Taksi duraklarının yenilenmesinden büyük bir memnuniyet duyan taksici esnafı ise yolculara çok daha iyi şartlarda hizmet vermeye başladıklarını belirterek Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.

aw211992-02.jpg

NOTA FİGÜRLÜ ÇİTLER DİKKAT ÇEKİYOR

Başkan Ömer Günel tarafından 6 yıllık aranın ardından 2019 yılında yeniden kente kazandırılan Altın Güvercin Beste Yarışması ve turizm sezonunda düzenlediği kaliteli konserler ile Kuşadası’nı müzikle anılır bir kent haline getiren Kuşadası Belediyesi, “müzik kenti” kimliğini sokaklara taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yapılan müzik temalı Altın Güvercin Müzik Parkı’na, yine müzik temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu ile kente kazandırılan 4 heykeli yerleştirerek parkın etrafını nota figürlü çitlerle çeviren Kuşadası Belediyesi, son olarak tarihi sur duvarlarının etrafına da nota figürlü çitler yerleştirdi.

Kuşadası Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları halkın beğenisini kazanmaya devam ediyor. Daha önceki dönemlerde bölgede duvarlar mural ismi verilen resimlerle renklendirilmişti. O dönemde çalışmaları beğenen bölge sakinleri yeni dönüşümleri de destekliyor.