Köy Okulları Fotoğraf Sanatı İle Buluştu

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Paydaşları Akademisi ve Uşak Fotoğraf Sanatçıları Derneği (UFSAD) işbirliği ile düzenlenen ‘‘Köy Okullarımızı Fotoğraf Sanatıyla Buluşturuyoruz’’ projesi kapsamında “İnsan ve Yaşam” temalı fotoğraf sergisi Uşak merkeze bağlı İlyaslı Köyü’nde açıldı.
Köy Okulları Fotoğraf Sanatı İle Buluştu

Serginin açılışı, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak Fotoğraf Sanatçıları Derneği Ufuk Turpcan, dernek üyeleri, İlyaslı Köyü’nde görev yapan öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapıldı.

Fotoğraf sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla hayata geçirilen projede; Ufuk Turpcan, Kazım Yeşilyurt, Barış Topdemir, Ömer Lütfi Ersoysal, Fatma Gülhan, Perihan Toğlu,  Güneş Demir ve Nurullah Durak’ın fotoğrafları yer aldı. Sergide yer alan 30 fotoğraf, öğrenciler ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi açılışında konuşma yapan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin; “Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Paydaşları Akademisi olarak, Uşak Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile birlikte yürüttüğümüz “Köy Okullarımızı Fotoğraf Sanatıyla Buluşturuyoruz” projesinin ilk ayağını, bugün açmış olduğumuz sergi ile İlyaslı Köyü Ortaokulu’nda başlatıyoruz. Projemiz kapsamında ilimizde yer alan köy okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize; fotoğraf sanatını tanıtmak, fotoğrafın bir sanat olduğunu anlatmak ve farkındalık oluşturmak için bir çalışma başlattık. Çocuklarımızın fotoğraf sanatını tanımaları, fotoğraf çekmenin de bir sanat olduğunu anlamaları, hayatın içerisinde olan farklı yansımaları görmeleri açısından bu projemizi önemsiyoruz. Sergilerimiz diğer köy okullarımızda da belli periyodlarla devam edecektir. Ben buradan sergi açılışına katılan herkese, dernek başkanımız Ufuk Turpcan’a ve projemize fotoğrafları ile katkıda bulunan dernek üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin devam edeceğini belirten Bülent Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çocuklarımızın eğitim ve öğretim faaliyetleri sadece okullarda olmuyor, bu gibi farklı projelerle ve farklı sivil toplum örgütleri ile buna benzer çalışmalar yapıyoruz ve çalışmalarımız devam edecek. Ben tekrardan böyle bir proje ile farkındalık yarattıkları için dernek başkanımıza, dernek üyelerine ve değerli fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Uşak Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Ufuk Turpcan, “Öncelikle böyle bir projenin içerisine yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ülkemizde sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin büyük çoğunluğu nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kent merkezlerinde yapılmaktadır. Biz de dernek olarak, merkezden uzak ve nüfus yoğunluğunun az olduğu yerlerde yaşayan öğrencilerimize fotoğraf sergisi açarak bir farkındalık yaratmak istedik.

Bu proje ile birlikte köy okullarındaki öğrencilerimize; fotoğraf sanatını tanıtmak, sevdirmek, yaşadığı çevreyi farklı bir bakış açısı ile görmesini sağlamak, öğrencilerimizde doğa ve insan sevgisi bilincinin oluşmasında bir nebze de katkı sağlamak istedik. UFSAD olarak hiçbir ticari kaygı gözetmeden, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet göstermekteyiz. Derneğimiz bugüne kadar fotoğraf sanatıyla ilgili eğitimler, seminerler, söyleşiler, sunumlar, atölye çalışmaları ve sergiler gibi birçok çalışmaya imza atmıştır. Bu projenin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bülent Şahin Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.