Kıraç, Uşak’ta bir de ilke imza attı

Uşak, 100. yıl etkinliklerinin sekizinci gününde Anadolu rock müziğinin efsaneleşen ismi Kıraç’ı ağırladı.
Kıraç, Uşak’ta bir de ilke imza attı

Sergilerden tiyatrolara, müzikallerden hava gösterilerine kadar birçok etkinliğin hayata geçirildiği Uşak’ta, 100. yıl coşkusu güçlü isimlerin sahnesiyle devam ediyor. Bu kapsamda Uşak Atapark’ta hayranlarıyla buluşan Anadolu rock müziğinin sevilen temsilcisi Kıraç, gönüllerde taht kurdu.

Yaklaşık 1,5 saat sahne yapan Kıraç, Uşak’ta bir de ilke imza attı. Kültürel değerlere verdiği önemle öne çıkan sanatçı, Uşaklı 40 gence hafızalarında uzun süre yer bulacak bir fırsat tanıdı. Kent genelinde çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilerden oluşan 40 kişilik bir koroyu sahneye alan Kıraç, onlarla birlikte Uşak yöresine ait bir türküye ses oldu.

TÜRKÜ KLİP; GELİRİYSE BAĞIŞ OLACAK
Kıraç’ın ve sahneyi paylaştığı 12-14 yaş arası çok sayıda gencin seslendirdiği Uşak türküsü “Ay Bulutta Bulutta” klip olmak üzere kayda geçti. Çekilen klibin Kıraç tarafından kendi YouTube hesabında yayınlayacağı, gelirininse Uşak’a kazandırılacak yeni aşevi için bağışlanacağı öğrenildi.

KIRAÇ’TAN ÖZ KÜLTÜR ÇAĞRISI
Daha önce bazı milli bayramlarda farklı korolarla sahne performansı yaptıklarını hatırlatan Kıraç, “Ama bu sefer çok tatlı genç kardeşlerimiz var. Şunu belirtmek istiyorum, Uşak ile birlikte bu da bir ilk olacak; bundan sonra gittiğimiz her yerde oranın bir türküsünü söylemek istiyoruz.” dedi.

Uşak’ın sahip olduğu değerlerle çok güzel bir kent olduğunun altını çizen ünlü sanatçı, “Anadolu’muzun her yeri kültürüyle, türküleriyle muhteşem ama gençlerimize maalesef dışarıdan farklı kültürler pompalanıyor. Her gittiğimiz yerde kendi türkülerimizi böyle tatlı gençlerimizle, harika çocuklarımızla tekrar söylemek benim için ulusal bir konu oldu.” diye konuştu.

BAYRAK AŞIĞI SANATÇIYA TÜRK BAYRAKLI BATTANİYE
Uşak Belediye Başkanvekili Zeynep Ceylaner, özel bir konsere imza atan sanatçıya kentte üretilen ve dünyaya mâl olan yöresel birçok hediye takdim etti. Ceylaner tarafından Kıraç’a, coğrafi işaretli Uşak tarhanası, üzerinde sanatçının ismi bulunan minyatür Uşak halısı dokuma tezgâhı, gelin helvası, el dokuması Uşak kilimi ve Türk Bayrağı’nı taşıyan Uşak battaniyesi hediye edildi. Ay yıldız taşıyan battaniyeyi işaret eden Kıraç, “Bu o kadar anlamlı ki… Bayrağımız dünyanın en güzel bayrağı. Çok teşekkür ederim.” dedi.

Uşak Belediye Başkanvekili Zeynep Ceylaner ise, “Bu toprakları bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün Kıraç’ı burada görmek bizim için çok büyük bir mutluluk.” ifadelerine yer verdi ve programı nedeniyle şehir dışında bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın selamını iletti.

İZLEYENLERİ HAYRAN BIRAKAN GENÇLER DAHA ÖNCE AVRUPA’DA ŞAMPİYON OLDU
Öte yandan Kıraç ile sahneyi paylaşan ve ünlü şarkıcı ile binleri coşturan çocuk korosunun, Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk ile İngilizce öğretmeni Arif Bozkurt yürütücülüğünde 2018’de katıldıkları e-twinnig yarışmasında “Bilmece” klibi ile Avrupa birincisi olduğu öğrenildi.