‘Kaynama Noktası’ Uluslararası alanda da Uşak’ı tanıtacak

Uşak Üniversitesi öğrencisi Onur Ulucanlı’ın yönettiği “Kaynama Noktası” adlı kısa metrajlı filmin galası yapıldı.
‘Kaynama Noktası’ Uluslararası alanda da Uşak’ı tanıtacak

Daha önce 2013 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nin düzenlediği 10.Liseler arası kısa film festivalinde ilk amatör kısa filmini yarıştıran, Uşak Üniversitesi'nde öğrenime başladığı dönemden itibaren 2016-2017 yılında ''Mavi Çizgi'' adlı kurmaca kısa filminin yönetmenliğini üstlenen,  Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı şarkısına eski Uşak evlerinde dönem klipi çekimlerini yöneten Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema üçüncü sınıf öğrencisi Onur Ulucanlı’nın yönettiği kısa metrajlı filmi “Kaynama Noktası”nın galası AKM’de yapıldı.
Gala öncesi bir konuşma yapan Ulucan, “Bu filmi çekmem de en büyük etken Emre Muslu ile tanışmam olmuştur. İkimiz çok iyi anlaştık. Kaynama Noktası adlı kısa metrajlı filmi 8 ayda tamamlayarak huzurlarınıza getirdik. Çünkü yapım öncesi hazırlıklar çok önemliydi. Filmde ekibimle ben insan ilişkileri sorunun ele almaya çalıştık. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.


Ulucanlı, yönetmenliğini yaptığı filmin, ulusal ve uluslar arası kısa metrajlı film yarışmalarında ve festivallerde gösterilmesi için çalışmaların sürüdüğünü de sözlerine ekledi.
Filmin yapımcısı, senaristi ve başrol oyuncusu Emre Muslu da konuşmasında, “Filmin senaristi olarak tek başıma olduğum bir evrede Onur ile tanışmam ve onun da filmin yönetmenliğini kabul etmesi ve ekibini kurmasıyla hız kazanan çalışmamızı, şu an sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Başta Onur olmak üzere tüm set arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.
Daha sonra toplam 15 dakika süren ve  ''Hayatı boyunca bir şeylere kalıcı çözümler getirmekten kaçınmış ve daha az yorucu, alternatif çözümler ile ilgilenmiş yılgın, üşengeç birisi olan Tolga’nın, birlikte olduğu Banu’ya söylediği bir yalan ile ikisinin de özgürleşmesini işleyen” film galaya katılan konuklara sunuldu.
Gösterimden sonra Uşak Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Şerif Söyler, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar, TÜPRAG Madencilik A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal ve ÇYDD Uşak Şube Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Sallantı, film emekçilerine ödül verdi.
Ödül törenin ardından düzenlenen kokteylle gala gösterimi sona erdi.