Kadim Zaman Flanörü Keyvanoğlu

Bir tesadüfle başlayan bir öyküyü belgesel film yapan genç yönetmen Onur Ulucanlı tarafından çekilen , "Kadim Anadolu'nun "Kadim Zaman Flanörü Keyvanoğlu" belgeseli 3 Mart tarihinde AKM’de Uşaklı sanatseverlerin beğenisine sunulacak
Kadim Zaman Flanörü Keyvanoğlu

SALİH KILINÇ / Uşak’ın fantastik alanları ve tarih kokan sokaklarında yönetmen Onur Ulucanlı tarafından çekilen belgesel 3 Mart Salı günü saat 20.00 Uşak Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gösterime giriyor.

TRT Kısa metrajlı belgesel yarışması için çekilen ve yarışmaya sokulan belgeslein buradan da iyi bir derece ile dönmesini bekleyen yönetmen Onuru Ulucanlı, Uşak Gündem’e çok özel açıklamalarda buldundu.

Genç yönetmen, “Ve şehirler de tıpkı insanlar gibi sabırla onların hikâyelerini duyacak ve duyuracak olanları bekler. Uşak’ı da büyük bir özveriyle, şehrin kültürel ve folklorik her kesitini aklına kazırcasına anıtlaştıran Mehmet Keyvanoğlu’nun yolu bir otobüs yolculuğu sırasında adını 40 yıl sonra öğreneceği San Sabeste kentini ilk keşfeden merhum Aarkeolog Dr. Nezih Fıratlı ile kesişti. Keyvanoğlu, Uşak’ta bir dönem kazı çalışmaları yapmış olan Fıratlı’nın, Uşak’a dair bilgi birikiminden oldukça etkilenir. Fıratlı’dan Uşak’ın adeta bir açık hava müzesi olduğunu öğrenen genç Keyvanoğlu, Uşak’a döndüğünde bir yandan dede mesleği olan saatçiliği sürdürürken, öte yandan da kendini Uşak’ın saklı kalmış güzelliklerini bulmaya, keşfetmeye ve arşivlemeye başlar” diyerek belgesel filminin konusu hakkında bilgi verdi.

Filmin Yapımcı ve Yönetmeni Onur Ulucanlı, "Kadim Anadolu'nun "Kadim Zaman Flanörü Keyvanoğlu" Belgeseli. Kültürel kodları böylesine zengin Anadolu’nun tam içinden. "Kadim Zaman Flanörü Keyvanoğlu" Belgeseli 03 Mart Salı 2020 20.00'da Uşak Atatürk Kültür Merkezi 1'Nolu salonda özel Gala gecesinde ilk seyircisiyle buluşacak.

Buyurun geceyi beraber taçlandıralım.

Yapım öncesi ve yapım sonrasında bana inanan ve benimle çalışan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Onur Ulucanlı Kimdir?

15.01.1998 Sakarya doğumlu Onur Ulucanlı ilk öğretimini Sakarya da, orta öğretim ve lise hayatını İstanbul da tamamlamıştır. İstanbul da Sahne Sanatları, Uygulamalı Tiyatro, Diksiyon, İnsan İlişkileri vb. bir çok eğitim almıştır. 2016 yılında Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo Televizyon ve Sinema Lisans eğitimine başlamıştır. 2018 yılında Yunanistan Panteion University Syros Summer School 'da Uygulamalı fotoğrafçılık, belgesel Sinema, yaratıcı ekonomi eğitimlerini almıştır. Halen Uşak üniversitesinde son sınıf öğrenimi devam etmektedir.

Bugüne kadar yönettiği film ve klipler:

İlk profesyonel yönetmenliğe Kaynama Noktası (İmpatience) kısa filmi ile başlamıştır. Kaynama Noktası Impatience filmi Yurtdışından dört özel seçki getirerek Finalist olarak ödül almıştır. (Amerika da farklı festivallerde 2 seçki, Romanya, Roma) Ardından müzik Sanatçısı Savaş Yaman ile NetD Dijital Platformuna ilk müzik klibini çekmiştir. Müzik kliplerine Cengizhan Coşar Ve Sibel Yıldız’ın kliplerini Uşak’ta çekerek devam etmiştir. Dördüncü profesyonel filmi için ilk defa Belgesel dalında yönetmen koltuğuna oturmuştur.