İzmir'de Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayım başladı

Rahvan at yarışı sona eren İzmir'de Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayım başladı. Bu sene 12. kez düzenlenecek olan festvial Türkelli Mahallesi’nde düzenlenecek.
İzmir'de Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayım başladı

Her sene düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu sene 12. kez düzenlenecek olan Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayıma geçildi. İzmir Menemen'de Rahvan at yarışının sona ermesinin ardından 25 Şubat 2024 Pazar günü beklenen Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi başlayacak.

Türkelli Mahallesi'nde düzenlenecek olan etkinliğe Türkiye'nin dört bir köşesinden deve sahipleri ve izleyiciler akın edecek. Etkinlik alanında aynı anda yüz Efe Zeybek oynayarak eşsiz bir görsel şöv sunacak. Festival alanına girişler ise ücretsiz olacak.

İZMİR MENEMEN'DE YÖRÜKLER ZEYBEK OYNAYACAK!

Menemen'de, rahvan at yarışı sonrasında Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayım başladı. 25 Şubat Pazar günü Türkelli Mahallesi’nde 12. kez gerçekleştirilecek etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından deve sahipleri ve izleyiciler katılacak.

deve-1.jpg

Yüz efenin zeybek oynayacağı etkinlik alanına girişlerse ücretsiz olacak. Menemen Belediyesi, kültür miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Yörük kültürünün önemli parçalarından olan deve gösterisi, bu yıl da büyük bir heyecana sahne olacak. Eylül ayında Seyrek'te rekor düzeyde at, katılımcı ve izleyicinin buluşmasıyla adeta bir karnavala dönen rahvan at yarışlarından sonra bu kez heyecanın adresi Türkelli olacak. 12. Geleneksel Türkelli Folklorik Deve Gösterisi için Türkiye'nin dört bir yanından deve sahipleri, ülkenin en tanınmış olan develerini Menemen'e getirecek.

Etkinlik 22 Şubat tarihinde yapılacak olan kortejle başlayacak. İlçe merkezinden başlayacak olan kortejin ardından Menemen Merkez'de festivale katılacak olan develer gezdirilecek. 25 Şubat Pazar günüyse Türkelli Arena'da ise 100 efe aynı anda zeybek oynayacak.