İzmir'de atık malzemelerden kadın figürlü çello yapıldı

Türkiye'nin tek kadın kanun yapımı ustası Burçin Bayar Babaoğlu topladığı atık malzemelerden çello heykeli yaptı.
İzmir'de atık malzemelerden kadın figürlü çello yapıldı

Topladığı atık malzemelerden geleneksel ve modern müzik enstrümanları yapan Türkiye'nin tek kadın kanun yapımı ustası Burçin Bayar Babaoğlu son eseri ile dikkat çekti. Atık malzemeleri kullanarak kadın figürlü çello heykeli yapan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Çalgı Bölümü mezunu Burçin Bayar Babaoğlu farklı eserlere imza atmayı sürdürüyor.

Çeşitli enstrümanların minyatür ve profesyonel hallerini de yapan Babaoğlu, son yıllarda atık malzemelerden müzik aletleri tasarlamaya başladı. Atölyesinde atık malzemelerden yapılan çok sayıda çeşitli enstrümanı bulunan Babaoğlu, son olarak disiplinler arası sanatçı ve eğitimci Fırat Karapınar ile birlikte, atık malzemelerden yaptıkları kadın heykelini ‘çelloya' dönüştürdü.

ATIK MALZEMELER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR!

Türkiye'de kanun yapımı ustası tek kadın olan Burçin Bayar Babaoğlu, topladığı atık malzemelerden geleneksel ve modern müzik enstrümanları yapıyor. Babaoğlu, son olarak atık malzemeleri kullanarak yaptığı kadın figürlü ‘çello' heykeli ile dikkat çekiyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Çalgı Bölümü mezunu Burçin Bayar Babaoğlu, Türkiye'deki tek kadın kanun yapımı ustası olarak biliniyor.

cello-1.jpg

Karşıyaka Belediyesi Mahmure Handan Hanım Müzik Aletleri Yapım Atölyesi'nde yaklaşık 4 aylık bir süre içerisinde yapılan ‘çello' heykeli, Türk mitolojisindeki ‘umay' figüründen esinlenildi. Kömür, patates çuvalı, halat ipi, plastik kasa, baza altı, mobilya dolap kapağı ve abiye kumaş atıklarından yapılan heykelin iskeleti ise pencere kasasından oluşuyor.

cello-2.jpg

Metruk binaların üstlerine atılan atıkları da toplayarak onlardan faydalandıklarını belirten disiplinler arası sanatçı ve eğitimci Fırat Karapınar, heykelin içeriğinde Karabağlar ve Gaziemir çevresindeki mobilya atıklarının kullanıldığını söyledi.

cello-3.jpg

İkili yapmış oldukları eserleri satarak deprem bölgesine yardımda bulunmayı hedefliyor. Eserlerde kullanılan malzemelerin bir çoğunu sokakta yürürken bulduklarını belirten ikilinin hedefi daha farklı ve ses getiren eserlere imza atmak...