İzmir bir ilke imza attı! İlk kez bir devam oyunu tiyatro sahnesinde

İzmir'de yayımlanan İkinin Biri isimli tiyatro oyunun devamı İkinin İkisi aynı zamanda Türk Tiyatrosunda bir ilk olarak tarihe geçti.
İzmir bir ilke imza attı! İlk kez bir devam oyunu tiyatro sahnesinde

İzmir'de tüm hızı ile devam eden kültür sanat etkinlikleri arasında yer alan İkinin İkisi isimli tiyatro oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Yönetmenliğini Usta oyuncu Göksel Kortay’ın ‘İkinin İkisi’ adlı tiyatro oyunu İzmir'de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

‘İkinin Biri’ adlı tiyatro oyununun devamı olan 'İkinin İkisi', Türk Tiyatrosu'nda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Türk Tiyatrosu'nda ilk kez bir oyunun devamı, İzmir'de bulunan Sahne Tozu Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu. Usta oyuncu Göksel Kortay’ın yönetmenliğini yaptığı, Çağlar İşgören’in ise yönetmen yardımcılığını üstlendiği ve yılın en iyi komedi oyunu olmaya aday olan, ‘İkinin Biri’ adlı tiyatro oyununun devamı olan ‘İkinin İkisi’ oyunu, İzmirli tiyatro seyircisi tarafından ilgiyle izlendi.

İKİNİN BİRİ DEVAM EDİYOR İKİNİN İKİSİ!

Oyuncuların günler süren provalarının ardından sıkı bir çalışmayla sahne alan muhteşem oyunu, izleyiciler kahkahalarla takip etti. 'İkinin İkisi', Göksel Kortay’ın 2016 yılında Sahne Tozu Tiyatrosu’nda ‘İkinin Biri’ adlı oyunun devamı niteliğinde olma özelliğini taşıyarak, Türk Tiyatrosu'nda devam oyunu olarak sergilenen ilk oyun olma özelliğini taşıyor.

oyun-1.jpg

Oyunun yönetmenliğini yapan duayen oyuncu Göksel Kortay, sahnelere gözlerinden yaşlar gelene kadar güldüğünü söyleyerek sahne öncesi açıklamalarda bulundu. Kortay, "İkinin İkisi oyunu, Ray Cooney'nin yazdığı çok sempatik, çok komik bir Fars oyunu.

oyun-2.jpg

Bunun birincisi sahnelenmişti 'İkinin Biri' adıyla ve ikilemesini yaptık ilk olarak. Biz sanıyorum ki bu oyunu, ikisini birden peş peşe oynadık. Araya birkaç yıl girdi ama yine de aynı ekip, aynı tiyatro; Sahne Tozu Tiyatrosu'nda. Oyunu İzmir'de bu akşam umuyorum ki çok hoş bir şekilde, çok komik bir şekilde, çok eğlenceli bir şekilde İzmir seyircisine sunacağız.

oyun-4.jpg

İnşallah beğenirler. Hepimiz çok heyecanlıyız. Ben oyunu kendim sahneye koyduğum halde her gün aynı sahnelere gözümden yaşlar gelinceye kadar gülüyordum. İnşallah onlar da benim gibi gülerler diye umuyorum" sözlerine yer verdi.

Oyun seyircilerden tam not almayı başarırken uzun süre ayakta alkışlandı. Oyuncular gelen olumlu yorumlara teşekkür ederken seyirciyi selamladıktan sonra hatıra resmi çektirdi.