İzmir Bedia Muvahhit Tiyatrosu’nda ödül yağmuru

İzmir’de bu yıl 12’ncisi düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Renkli gecede pek çok isim ödül alırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İlber Ortaylı ve Oya Başak gibi isimler de törene katıldı.
İzmir Bedia Muvahhit Tiyatrosu’nda ödül yağmuru

Farklı dallarda düzenlenen ödül töreninde normal ödüllerin yanı sıra 5 ayrı ödül daha verildi. Tören Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri kurucusu Çağlar İşgören’in yaptığı açılış konuşması ile başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da ödül alan isimler arasında yerini aldı. Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülünü alan Tugay, “Sanata doyduğumuz bir 5 yıl diliyorum” açıklamasını yaparak ödülünü aldı. Tugay’a ödülünü İlber Ortaylı verdi.

aw214875-05.jpg

AÇILIŞ KONUŞMASI ÇAĞLAR İŞGÖREN TARAFINDAN YAPILDI

Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri Kurucusu Çağlar İşgören törenin açılışını yaptı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağlar İşgören sahneye Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri sanat danışmanı Haldun Dormen’i davet etti. Haldun Dormen, “İzmir benim ikinci evim. Bu şehri çok seviyorum. Ayrıca Bedia Muvahhit, Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle ilk defa burada sahneye çıkmıştır. Bu bakımdan da İzmir önemlidir benim için” yorumunda bulundu.

KIRMIZI HALI ÖZEL PROGRAMI

Törenin ardından kokteyl esnasında yayınlanan Kırmızı Halı Özel Programı’nda çok özel konuklar ağırlandı. İzzet Günay “Böyle bir törenin devamlılığını sağlamak çok zor. Bu sebeple Çağlar İşgören’i ve ekibini kutluyorum. Çok güzel bir iş yapıyorlar.” diyerek tebriklerini iletti. Göksel Kortay programda “Ben Bedia Ödülleri’ne en başından beri katılmaktayım. Her yıl daha da geliştirerek devam ettiriyorlar. Çağlar İşgören’e, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun bütün ekibine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Katılan tüm sanatçıların heyecan yaşamasını sağlıyorlar. Bedia Muvahhit’in adının yaşatılmasını da sağlıyorlar. Bedia Hanım muazzam bir hanımefendiydi. Resmi olarak sahneye çıkan ilk kadın sanatçıdır“ diyerek Bedia Muvahhit ile yaşadığı hatıralarını paylaştı. Gecenin ana sponsoru olan bir yemek zinciri markasının Genel Müdürü Mükremin Özdemir ise “6 yıldır Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin destek sponsoru olarak yer alıyorduk. Bu sene ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım bu tören Çağlar İşgören’in de dediği gibi uluslararası boyutta devam eder” diyerek iyi dileklerini iletti.

aw214875-06.jpg

Ödül töreninde katılımcılar ödüllerini alırken yılın ek başarılı yönetmeli ödülünü Metin Oyman, en başarılı prodüksiyon ödülünü İzmir Devlet Tiyatrosu aldı. Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü Eda Nur Solaklı alırken, en başarılı erkek oyuncusunu ödülü da Umut Kolburan’ın oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı