İzmir ALBET Çocuk Tiyatrosu’nda 2 çocuk oyunu ücretsiz sergilenecek!

İzmir’de Aliağa Belediyesi’nden çocuklara güzel haber geldi. Yapılan duyuruya göre 2 çocuk oyunu ücretsiz olarak sergilenecek. Oyunların sahneleneceği tarih de ayrıca duyuruldu!
İzmir ALBET Çocuk Tiyatrosu’nda 2 çocuk oyunu ücretsiz sergilenecek!

İZMİR (İHA) – Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu oyuncularının hazırlamış olduğu 2 çocuk oyunu 24 ve 27 Mayıs tarihlerinde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Kayıp Yüzük ve Aşağı Cümbüş isimli çocuk oyunları ASEV yıl sonu etkinlik kapsamında ücretsiz olarak sergilenecek. Kayıp Yüzük isimli oyun 24 Mayıs Cuma saat 19.30’da aşağı Cümbüşlü isimli oyun ise 27 Mayıs Pazartesi günü saat 19.30’da çocuklarla buluşacak.

KAYIP YÜZÜK OYUNU

Kraliçe çok değerli elmas yüzüğünü kaybetmesiyle çalışanlarından şüpheleniyor. Etrafındaki insanlara iftira ve suç atan kraliçe, öğütlenerek doğru davranışa yönlendiriliyor. Oyun, insanları suçlamamayı ve onlara iftira atmamayı öğütlüyor. Ayrıca oyunda insanları küçümsemenin yanlış bir davranış olduğu anlatılıyor.

aw210131-01.jpg

4 yıldır ALBET Çocuk Tiyatrosu’nda eğitimlerine aralıksız devam eden öğrencilerin sahneleyeceği oyun ücretsiz olup 8-16 yaş grubuna hitap ediyor.

BU arada, oyunun yönetmenliğini ALBET Çocuk Tiyatrosu Eğitmeni Evrim Yaşar, yazarlığını Bülent Bingöl, dekor tasarımını ise Özgehan Alsoy yaptı.

AŞAĞI CÜMBÜŞLÜ OYUNU

ALBET Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek bir başka muhteşem oyun da ‘Aşağı Cümbüşlü’ Neşesi ve kahkahası bol olan Aşağı Cümbüşlü, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 19.30’da ücretsiz olarak Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor. 8 yıldır ALBET Çocuk Tiyatrosu’nda profesyonel olma yolunda büyük adımlar atan oyuncu grubu tarafından sahnelenecek oyuna ses sanatçısı Manolya Girişken konuk olarak katılıyor. Oyunun yazar ve yönetmenliğini ALBET Çocuk Tiyatrosu Eğitmeni Evrim Yaşar yaparken dekor tasarımını Özgehan Alsoy üstlendi.

aw210131-02.jpg

Başarılı ekibin sergileyeceği oyunlar çocuklar için ücretsiz olarak sahnelenecek. Yaklaşık olarak 8 yıldır ALBET Çocuk Tiyatrosu’nda görev alan oyuncu grubunun sahneleyeceği oyunlar minikler tarafından heyecanla bekleniyor.