Gülizar Çoker 66 yaşında hayallerini gerçekleştirdi

Yurt dışında yaşayan Uşaklı Gülizar Çoker, Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde kişisel resim sergisi açtı.
Gülizar Çoker 66 yaşında hayallerini gerçekleştirdi

Lise mezunu olduğunu söyleyen Çoker, 45 yaşında resim sanatına merak sardığını, Avusturya’da resim eğitimi aldığını ve Viyana’dan sonra memleketi Uşak’ta sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Gülizar Çoker, “Ben lise mezunuyum. Resim yapmaya 45 yaşında başladım. Öteden beri resim sanatına ilgi duyardım. Manzara resimleri ve Uşak’ın tarihi alanlarını resmetmek en büyük hayalimdi. Genelde, yağlı boya ve akrilik çalışmalar yapıyorum. Son dönemlerde suluboya tekniğine de başladım. O konuda da kendimi biraz daha geliştirmek istiyorum.

Benim için resim yapmak güzel bir terapi oluyor. Tüm dertlerimden arınıyorum. Renklerin dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkıyorum. O rengârenk dünyanın içerisinde kayboluyorum.

Sabah kalkar, yürüyüşümü yaparım. Ondan sonra sanki mesaili bir işte çalışır gibi büyük bir zevkle resim yaparım. Bir işle uğraşır gibi her gün çabalarım. Yetenek, tek başına yetmez. Güzel resim yapmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekecek.

Ben eşimle Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşıyorum. Kışları Uşak’a geliyoruz. Viyana’da sergiler açtım. Orada açık artırmayla satılan resimlerden elde ettiğim gelirlerin yarısını hayır işlerine harcadım.

Resim sergim dün Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Bugün ve yarın öğle saatlerine kadar açık kalacak. Buradan elde edeceğim gelirin yüzde 50’sini de zor şartlarda tahsil hayatına devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bağışlamak istiyorum. İstiyorum ki; tüm öğrencilerimiz bilimle ve güzel sanatlarla uğraşsınlar.

Başta torunlarım olmak üzere özellikle gençlere ve herkese resim sanatı ile uğraşmalarını tavsiye ederim. Resim sanatı büyülü bir dünyadır. Televizyon önünde hayatları boyunca hiçbir işlerine yaramayacak programlar izlemek veya dedikodu yapmak yerine renklerle uğraşsınlar” önerisinde bulundu.

(SALİH KILINÇ / HABER)