Gençlik Orkestrası Konseriyle Sanat Dolu Bir Gece yaşattı

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Gençlik Orkestrası, AKM’de ilk konserini verdi.
Gençlik Orkestrası Konseriyle Sanat Dolu Bir Gece yaşattı

Uşaklı 30 gençten oluşan Gençlik Orkestrasının konserini; Betül Ercan, Duygu Özsöğüt, Hande Yiğit ve Mehmet Çınar’dan oluşan bir ekip aylarca süren bir çalışma sonucu konsere hazırladı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın da büyük bir zevkle izlediği konserin şefliğini Hande Yiğit yaptı. Gençlik Orkestrası, Brahms’tan Bach’a, Strauss’tan Vivaldi’ye, Aşık Veysel’den Barışmanço ve Ajda Pekkan’a kadar pek çok klasik eseri başarı ile sergiledi ve konser sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Başkanlık süresince Uşaklının sanat üretmesi için her türlü desteği veren Uşak belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediyemiz bünyesinde bulunan Sanat Akademisi "Gençlik Orkestrası’nın, kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği konsere katıldık. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde emeği geçen Sanat Akademisi eğitmenlerimize, öğrencilerimize ve salonu dolduran halkımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Cahan, “Şu anda bize dünya klasikleri ve Türk sanatçılarının yapıtlarından oluşan bir konseri başarıyla icra eden bu gençlerimiz, sanat akademimize ilk başvurduklarında enstrümanların nasıl tutulacağını bile bilmiyordu. Akademimizde aldıkları sanat eğitimi sayesinde başarılı birer sanatçı olma yolunda hızla ilerliyorlar” yorumunu yaptı.