Geleneksel Uşak Köy Düğünü canlandırıldı

Kaybolmaya yüz tutmuş olan Uşak köy düğünleri, Uşak Kent Tarihi Müzesi’nde canlandırıldı.
Geleneksel Uşak Köy Düğünü canlandırıldı

Uşak Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Sevtap Aytuğ ve Uşak Kent Tarihi Müzesi Sorumlusu Arkeolog Cengiz Doğan tarafından tasarlanan ve köy düğünlerini gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen etkinlik, yağmura rağmen davetlilerin beğenisini kazandı.

Günümüzde nerdeyse hiç yapılmayan köy düğünleri, aslına sadık kalınarak Uşak Kent Tarihi Müzesi avlusunda canlandırıldı. Ahmet Aydın’ın yaren başlığı ve program sunuculuğunu üstlendiği düğün etkinliği kız evine kına ve çerez götürmesi ile başladı.

Davul zurna eşliğinde çeyiz götürülürken, halk oyunu ekibi de Uşak’ın yöresel oyunlarından örnekler sundu.

Daha sonra kadınlar arasında kına gecesi, erkekler arasında yârenlik ve sağdıçlık kültüründen örnekler sunuldu.

Damat tıraşı, gelin hazırlama, Uşak yemeklerinin ikramı gibi etkinliklerin suumu ile devam eden düğün programı, sağanak yağış rağmen tamamlandı ve izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Etkinliğe; Uşak Aşcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, Uşak Fotoğraf Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Önal, Uşak Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yusuf Avşar, Vedat Kuru, Uşak Zeybekleri, Uşak Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Fakültesi Öğrencileri, Ahmet Aydın, İsmail Gezer, Sema Zeliha Gökçimen,

Hakan Biçer, Hamza Özcan, Necip Yıldız, Mehmet Yıldız ve Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan gibi isimlerin katkıda bulunduğu açıklanarak hepsine teşekkür edildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)