Ege'de geleneksel deve güreşi heyecanı başladı

Akdeniz ve Ege yörüklerinin en önemli adetleri arasında yer alan deve güreşi sezonu başladı.
Ege'de geleneksel deve güreşi heyecanı başladı

Koçarlı Arenası bir kere daha Ege ve Akdeniz Yörüklerinin en önemli geleneklerinin başında yer alan deve güreşleri başladı. Bu sene düzenlenen deve güreşlerine Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin değişik illerinden 150 pehlivan devenin katılacağı açıklandı.

Deve güreşlerine bu sezon Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan start verdi. Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen geleneksel deve güreşleri, ilçeye Bağlı Yeniköy Arenası’nda başladı. Deve güreşleri bu sene oldukça renkli bir başlangıca imza attı.

DEVE GÜREŞLERİ START ALDI!

Ege ve Akdeniz Yörüklerinin en önemli geleneklerinin başında yer alan deve güreşi sezonu Koçarlı Arenası’nda başladı.

deve-2.jpg

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin değişik illerinden 150 pehlivan deve, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın start vermesi ile güreşlerine başladı.

deve-3.jpg

Binlerce kişinin akın ettiği arenada develer güreşlerine devam ediyor. Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen geleneksel deve güreşleri, ilçeye Bağlı Yeniköy Arenası’nda başladı. Oldukça renkli başlayan güreşlere vatandaşların yanı sıra siyasiler de akın ederken, sağ ve sol teklerini konuşturan pehlivan develer, zaman zaman çatal kapana aldığı rakiplerinin adeta nefeslerini kesti.

deve-4.jpg

Sabah saatlerinde başlayan güreşler yeni havutlanan develerin karşılaşması ile start aldı. Bu yıl ilk defa arenaya çıkan pehlivan develer yaklaşık 8 ay aradan sonra tuttukları güreşlerde çırpma, bağlama, kapan, sağ ve sol tek oyunları ile maharetlerini sergilediler.

deve-5.jpg

Devam eden güreşlerde başarılı olan pehlivan develerin sahiplerine çeşitli ödüller verileceği açıklanırken vatandaşlarda bu sene düzenlenen deve güreşlerine oldukça ilgi gösterdiler.