Dünyanın tek zurna festivaline Uşaklı sanatçı Mutlu Keklik davet edildi

Dünyanın tek Zurna festivali 5 Eylül'de başlıyor Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ıncısı düzenlenecek olan dünyanın tek Uluslararası ZurnaZen Festivali 5-6 -7 ve 8 Eylül tarihleri arasında Muğla Merkez, Fethiye, Milas ve Köyceğiz’de yapılacak.
Dünyanın tek zurna festivaline Uşaklı sanatçı Mutlu Keklik davet edildi

Festivale 5 ülkeden çok sayıda zurna sanatçısı katılırken, Uşak’tan da nefesli sazlar ustası Mutlu Keklik davet edildi.

Dünyanın tek Zurna festivali

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 7’inci kez düzenlenen veTürkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Uluslararası ZurnaZen Festivali bu yıl, 5 – 6 -7 ve 8 Eylül tarihleri arasında Muğla’da yapılıyor. Festivalin koordinatörlüğünü geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Kültür Bakanlığı Zurna Sanatçı Ünal Yörük yapıyor.

Bu yılki festivale, Uşak’tan nefesli sazlar ustası Mutlu Keklik (31) davet edildi.

Uşak merkeze bağlı Mollamusa köyü doğumlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümü mezunu olan evli ve bir çocuk babası Mutlu Keklik, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi ve Mutlu Keklik Sanat Akademisi kurucusu olmakla adını duyurdu.

Dünyanın tek zurna festivaline Uşak’tan çağrılan tek isim olmanın mutluluğu ve gururunu taşıdığını kaydeden Mutlu Keklik, “Tabi ki dünyanın tek festivali olan Muğla ZurnaZen Festivalinde birçok uluslararası pek çok ünlü sanatçı ile birlikte Uşak adına davet edilmekten çok mutlu oldum. Ancak, bu davet aynı zamanda Uşak’ı temsil açısından omuzlarıma ağır bir yük yüklemiş durumda. Allah’ın izni ile bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek ilimizi en güzel şekilde temsil etmek ve sanatımı en iyi bir şekilde icra etmek istiyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Doğduğu Mollamusa Köyünde dedesi ve amcalarının düğünlerde zurna çalmasıyla 13 yaşında nefesli sazlara ilgi duymaya başladığını belirten Keklik, konservatuvar eğitimi sırasında ve sonrasında Muazzez Ersoy, Hüsnü Şenlendirici, Eilf Buse Doğan, Derya Ulu, Defne Samyeli ve birçok TRT sanatçısı ile çalışarak kendini yetiştirdiğini, şu anda sanat hayatını yurt içi ve dışında yürütülen Nevşah Fidan Karamehmet ile biz NeyiZ meditasyon eğitimi müziklerinin stüdyo çalışmalarını yaparak devam ettirdiğini sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)