“Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı'da Projesi” adım adım hayata geçiyor

Karahallı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Doğa Tarih Bir Arada; Karahallı’da Projesi”ni incelemek üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık Başkanlığında bir heyet Karahallı ilçesine geldi. Heyet projenin uygulanacağı alanları dolaşarak yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.
“Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı'da Projesi” adım adım hayata geçiyor

Konu ile ilgili kaymakamlık tan yapılan yazılı açıklamada; “Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansına yazılan ve kabul gören  “Doğa Tarih Bir arada Karahallı’da”  isimli projemizin  uygulama alanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ve Üyeleri, Kaymakamımız Ahmet Güldüren ile birlikte yerinde inceledi. Proje alanı olan Clandras Antik Su Kemerinden itibaren Pepouza Antik Kenti ile Antik Kaya Manastırını da içine alacak şekilde doğa, tarih ve inanç turizmi yürüyüş parkuru Kaymakamımız Ahmet Güldüren tarafından tanıtımı yapıldı. “Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı'da…” adlı projemiz öncelikle ilçemize, İlimize ve yurtdışından da turist çekme potansiyeli olduğundan ülkemize hayırlı olsun” denildi.

ANTİK PEPUZA VE CLANDRAS KÖPRÜSÜ ARASINDA YÜRÜYÜŞ YOLU

““Doğa Tarih Bir Arada; Karahallı’da Projesi” ile Uşak'ın Karahallı ilçesindeki antik kent Pepouza ve Clandras köprüsü arasında 5,5 kilometrelik yürüyüş yolu yapılıyor. Ayrıca bölgede konaklamak için çadır ve karavan alanları kurularak, bölgenin tanıtımı amaçlanıyor...

Karahallı Kaymakamlığı’nin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteği ile hazırladığı ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında, 63 proje arasında, 3’üncü proje olan çalışma için 1 milyon 486 bin 864 TL bedel biçildi. 5,5 kilometre doğa, tarih ve inanç turizmi yürüyüş parkurunun yapılacağı projeyle, bir yürüyüş rotası oluşturulacak ve Clandras Antik Su Kemeleri, Pepouza Antik Kenti ile Antik Maya Manastırı arasında bir bağ kurulacak. Tarihi 3 alan arasındaki yürüyüş yolu, yer ve yön tabelaları, seyir terası, kameryalar ve fotoğraf çekme alanlarıyla zenginleştirilecek.

Proje alanındaik atıl su deposu binası da tadilata tabi tutulacak ve üzerine dinlenme için kamerya yapılacak. Sinevizyon odası, deneyimleme atölyesi, sergi salonu, çadır ve karavan kamp alanlarının kurulacağı projenin tanıtımı için de yoğun bir çalışma ortaya konacak. Tur şirketleri tarafından proje alanının tur destinasyonları içine alınması sağlanacak. Çadır kurulacak bölgede, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar oluşturulacak.