Denizli’de minyatür dokuma tezgâhları 2 hafta boyunca ziyarete açık olacak

Tekstilin başkenti olarak tanımlanan Denizli’de sanatseverlere güzel haber verildi. Yarın açılacak olan minyatür dokuma tezgahları 2 hafta boyunca ziyarete açık olacak! İşte etkinlikle ilgili merak edilenler..
Denizli’de minyatür dokuma tezgâhları 2 hafta boyunca ziyarete açık olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize etmiş olduğu etkinlik 2 hafta boyunca açık olacak. Turan Bahadır Sergi Salonu’nda ilgilileri için açık olacak tezgahlarda birbirinden farklı yapımlar olacak.

Tezgahlarda sergilenecek olan minyatür dokuma ürünlerinin en nemli özelliğinin hiçbir teknolojik yardım almadan oluşturulmuş olması! Denizlililer yarın akşam saatlerinde açılacak olan tezgahları 14 Aralık Perşembe akşamına kadar ziyaret edebilecek.

AHŞAP VE PİRİNÇ MALZEMELER KULLANILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tamamen el yapımı olan, ahşap veya pirinç malzeme kullanarak yapılan çoğu motorlu, geleneksel minyatür dokuma tezgahlarını Denizlili sanatseverlerle buluşturacak.

aw088374-03.jpg

YARIN AKŞAM 17.30’DA AÇILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tekstilin başkenti Denizli’de dünyadaki tek minyatür dokuma tezgahı koleksiyonu olan AYS Minyatür Dokuma Tezgahlarını, Denizlili sanatseverler ile buluşturuyor. Aslen Denizli Babadağ kökenli Abdullah Yurtsever’in hiç bir teknolojik yardım almadan tamamen el yapımı olan, ahşap veya pirinç malzeme kullanarak yapılan çoğu motorlu, geleneksel minyatür dokuma tezgahları görücüye çıkacak. Sergi 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.30’da Turan Bahadır Sergi Salonu’nda kapılarını açacak. Tüm sanatseverlerin davetli olduğu sergi 14 Aralık Perşembe günü saat 17.00’ye dek ziyaret edilebilecek.

aw088374-02.jpg

Denizli’de yaşayan ve tezgahları ziyaret etmek isteyenler için adresin Turan Bahadır Sergi Salonu olduğunun altı çizildi.