Denizli'de Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası ödülleri sahiplerini buldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası finalleri ile şampiyonlar ödüllerine kavuştu.
Denizli'de Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası ödülleri sahiplerini buldu

Kültür sanat faaliyetlerine destek vermeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi son olarak Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası finallerine ev sahipliği yapmıştı. Farklı şehirlerden çok sayıda halk oyunu ekibinin katıldığı şampiyonada tam bir kültürel şölen yaşanırken horondan zeybeğe, halaydan teke yöresi halk oyunlarına kadar farklı çok sayıda oyun sahnede kendisine yer buldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlene finaller 6 Aralık tarihinde başlamıştı. 10 Aralık tarihi itibari ile sona eren finallerde şampiyonlar ödüllerine kavuşmuş oldu.

HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONUSU FİNALLERİNİ KİM KAZANDI?

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Kültürel renklerin Denizli’de buluştuğu şampiyonada, halaydan horona zeybekten Teke yöresine halk oyunlarının en güzel örnekleri sergilendi.

denizli-1.jpg

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 6-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın final programı Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

denizli-2.jpg

Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şampiyonaya yaptıkları ev sahipliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının öneminden bahseden Başkan Zolan, kültürel güzelliklerin toplumu bir arada tutan ve birbirine bağlayan değerler olduğunu işaret etti.

denizli-3.jpg

Şampiyonada dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışması kategorisinde Sarayköy Spor Kulübü; Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışması kategorisinde ise Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi (GSK) birinci oldu. Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda ise Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışması kategorisinde Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi GSK; Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışması kategorisinde de Bingöl Bermekiler Spor Kulübü ilk sırayı aldı.

Şampiyon ekipler ödüllerine kavuşurken dereceye giren takımların büyük sevinçleri salonda uzun süre alkışlandı. Dereceye giremeyen ekipler tüm üzüntülerine rağmen rakiplerini alkışlayarak destekte bulunurken salonda oluşan renkli görüntülerle şampiyona sona ermiş oldu.