Denizli'de balonlar Filistinli çocuklar için semaya salındı

Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar için Denizli'de eylem yapıldı.
Denizli'de balonlar Filistinli çocuklar için semaya salındı

Hamas'ın İsrail'de düzenlenen bir müzik festivaline gerçekleştirdiği saldırı sonrasında başlayan İsrail Filistin savaşında ne yazık ki sivil katliamı devam ediyor. Savaşta her geçen gün artan kadın ve çocuk ölümlerine dünya sessiz kalmaya devam ederken Türkiye ise tepki göstermeye devam ediyor.

Bu eylemlerden biri de Denizli'de gerçekleştirildi. Denizli'de Filistin'e destek eylemi yapılırken hayatını kaybeden çocuklar için gökyüzüne balonlar bırakıldı. Söz konusu eyleme 10 sivil toplum örgütü destek verdi.

DENİZLİ'DEN FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ!

Denizli’de İsrail’in Filistin’de çocuk ve kadınlara yönelik vahşetine tepki göstermek için çocuklar tarafından gökyüzüne yüzlerce balon bırakıldı. Denizli’de 10 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Delikliçınar Yeni Camisi önünde “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu basın açıklaması yapıldı. “Gazze’de İnsanlık ölüyor” yazılı pankart taşıyan onlarca çocuk, İsrail vahşetini protesto etti.

filistin-2.jpg

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Denizli Kadın Kolları Başkanı Rümeysa Aslan, Gazze’de bebeklerin ve çocukların, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan siyonist terör örgütü İsrail’in barbarca saldırılarından dolayı şehit olduklarına dikkat çekerek, “Filistin’de can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan Siyonist çeteler 7 Ekim’den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katletmektedir. Gazze’ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan Siyonist terör örgütü İsrail’e açık destek vermektedir” dedi.

filistin-3.jpg

Eylemin ardından Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere tüm Filistinliler için dualar edildi. Dünya Çocuk Şehit Günü kapsamında toplanan kalabalık grup yüzlerce balonu semaya bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.