Bu proje ile Uşak Folkloru yeniden canlanıyor

Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, diğer adı ile Proje Okulu, Türkiye’den 10 ayrı okulla “Kültürümüz Çocukların Dilinde” adlı projeye imza attı.
Bu proje ile Uşak Folkloru yeniden canlanıyor

Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk önderliğinde yürütülen , “Kültürümüz Çocukların Dilinde” adlı eTwinning projesi ile Uşak yöresi kültürünün yaygınlaştırılması ve yeni nesillere aktarılması hedefleniyor.

11-15 yaş arasındaki ortaokul öğrencilerini kapsayan projenin amacının, öğrencilerin WEB 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanarak kendi kültürlerini yaygınlaştırmaları olduğunu ifade eden proje kurucusu öğretmenler, “Unutulmaya yüz tutmuş olan bilmece, mani, tekerleme, ninni vb. geleneklerimizi ve göreneklerimizi yeniden gün yüzüne çıkarmak ve toplumumuzda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Aynı zamanda önemli gün ve haftalarla ilgili çalışmalar yaparak, ortak ürün ortaya koymak ve teknolojiyi e-Güvenlik kurallarına uygun bir şekilde kullanmalarını amaçlıyoruz” bilgisi verdi.

Projenin kurucu öğretmenlerinden Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk, projeyi hayata geçirmeye 20 kadar öğrencisi ile başladı. Ancak neredeyse okulun bütün öğrencileri arkadaşlarına destek olarak projeye dahil oldu.

Projeye katılan öğrenciler, Uşak manileri, halk oyunları, deyişler ve adetlerle ilgili derlemeler ve çeşitli çalışmalar yaparak enstrümanlarla Uşak havaları seslendirmeye çalışıyor.

Bu anlamda da proje amacına ulaşmış ve yeni nesillere yaşadıkları kentin kültürü aktarılmış oluyor.