Aydın'da otizmli çocuklardan ritim ve jimnastik gösterisi tam not aldı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri tüm hızı ile devam ederken Aydın'da otizmli çocukların gerçekleştirmiş olduğu gösteri büyük beğeni topladı.
Aydın'da otizmli çocuklardan ritim ve jimnastik gösterisi tam not aldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen otizm destek merkezleri büyük ilgi görmeye devam ederken, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bu merkezlerden hizmet alan çocuklar tarafından özel gösteriler düzenlendi. Otizmli çocuklar tarafından düzenlenen jimnastik ve ritim gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKLEDİ OTİZMLİ ÇOCUKLAR İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ!

Türkiye’de otizmle ilgili öncü çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediye, bu yıl da otizmle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde birçok etkinlik gerçekleştirdi. Otizmde erken tanının önemine vurgu yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın geneline yayılmış destek merkezleriyle her otizmli bireyin yanında olduklarını söyledi.

otizm-1.jpg

Aydın Tekstil Park’ın içerisindeki Fuar Aydın’da düzenlenen etkinlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin otizm destek merkezlerine devam eden çocuklar jimnastik ve ritim gösteriyle seyircilerle buluştu. Yine çocuklar tarafından yapılan resimler ise büyük beğeni topladı. Çocuklar tarafından etkinlikte halk oyunları ve dans gösterisi de sunulurken çocuklara çeşitli hediyeler de takdim edildi. Çocuklar ayrıca sihirbazlık ve gösterileriyle de doyasıya eğlendi.

otizm-2.jpg

Düzenlenen törenin ardından konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu son yapılan araştırmalara göre her 36 yeni doğan bebekten birinin otizmli olduğunu belirterek açtıktları merkezlerle otizmli çocuklara eğitim hizmeti ve ailelere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Gösteriye katılan çocukların ve ailelerinin yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi...