Aydın'da Geleneksel Deve Görüşleri Festivali 17 Aralık'ta başlıyor

Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali için geri sayım başladı.
Aydın'da Geleneksel Deve Görüşleri Festivali 17 Aralık'ta başlıyor

Geleneksel hale getirilen deve güreşleri için beklenen geri sayım başladı. Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali için bu sene belirlenen tarih 17 Aralık 2023 olarak ilan edilmişti.

Düzenlenen festivale Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin ünlü pehlivan develerinin güreşeceği festivale bu sene ilginin yoğun olması beklenirken vatandaşlar düzenlenen festivale davet edildi. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde büyük ilgi gören deve festivalleri aynı zamanda kültürel değerlerinin de korunması açısından önem taşıyor. Bu nedenle vatandaşların festivale katılmaları önem teşkil ediyor.

BUHARKENT GELENEKSEL DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ NE ZAMAN?

Geleneksel Deve Güreşleri Festivali, Buharkent Deve Güreşi Sahası’nda yapılacak. Buharkent Belediyesi tarafından, Kamilpaşa Mahallesi’ndeki arenada 17 Aralık 2023 Pazar günü yapılacak olan Deve Güreşi Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden birbirinden ünlü 100’ün üzerinde deve katılacak.

Pehlivan develerin kıran kırana mücadelesine sahne olması ve vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi beklenen festivale tüm vatandaşları davet eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol; “Sevgili Buharkentliler ve deve güreşi tutkunları, sizleri 17 Aralık Pazar günü, Türkiye'nin en büyük ve modern Deve Güreşi Sahası olan Buharkent'te düzenlenecek geleneksel deve güreşi festivalimize davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Buharkent Belediyesi olarak her yıl düzenlediğimiz bu etkinlikle, devecilik kültürümüzü yaşatmayı ve yeni nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. 30 yılı aşkın bir süredir bu coşkuyu yaşıyoruz ve bu yıl da aynı coşkuyu yaşamaya devam ediyoruz. Bu yıl da, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri'nin ünlü güreş develeri Buharkent Deve Güreşi Sahası'nda kozlarını paylaşacaklar. Türkiye'nin en iyi deve güreşi sahası olarak bilinen bu alanda, 17 Aralık 2023 Pazar günü unutulmaz anlar yaşanacak. Sizleri, bu kültürel zenginliğimizi birlikte kutlamaya, heyecan dolu güreşleri izlemeye ve coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum'' dedi.

Başkan Erol vatandaşların festival alanına aileleri ile gelmelerini rica ederken katılımın yüksek olmasını istediklerini söyledi. Bu sene yarışacak olan çok sayıda şampiyon deve olması da festivalin oldukça heyecanlı geçmesini sağlayacak.