Aydın Nazilli'de deve güreşi festivali iptal edildi

Erzincan'da yaşanan toprak kayması felaketi tüm yurtta büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken Aydın'da yapılacak olan deve güreşi festivali iptal edildi.
Aydın Nazilli'de deve güreşi festivali iptal edildi

Erzincan'da dün meydana gelen heyelan felaketi sonrasında 9 işçinin göçük altında kalması büyük üzüntü yaşatmıştı. Altın madeni arama sahasında meydana gelen heyelan sonrasında 9 kişinin göçük altında kaldığı belirlenmiş, göçük altında kalan işçileri kurtarmak için geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Tüm çalışmalara rağmen tonlarca toprağın altında kalan işçilere an itibari ile ulaşılamazken maden sahasından gelen haberler sonrasında pek çok belediye ve kurum 14 Şubat etkinliğini iptal ettiğini açıklamıştı. Nazilli Belediyesi 18 Şubat günü yapılacak olan deve güreşi festivalini iptal ettiklerini açıkladı.

NAZİLLİ'DE DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ!

Nazilli Belediyesi, Erzincan’da yaşanan toprak kayması sonrasında hafta sonu düzenlenecek olan deve güreşi festivalinin iptal edildiği açıklandı. Nazilli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Erzincan İliç’te yaşanan göçük felaketi nedeniyle 18 Şubat Pazar günü yapılması planlanan deve güreşi festivalimiz iptal edilmiştir” denildi.

Erzincan'da yaşanan büyük heyelan felaketi ve sonrasında ortaya çıkan görüntüler yürekleri dağlarken bölgede altın madeni arama çalışmaları yapılması tartışmalar neden olmuş, bazı çevreciler olayın siyanür felaketine neden olabileceğini iddia etmişlerdi. Dezenfarmasyon merkezi tarafından yapılan açıklamada ise 9 kişinin göçük altında kaldığı belirtilmiş diğer çıkan haberler ise yalanlamıştı.