Aydın Lisesi karma resim sergisi ziyarete açıldı

Aydınlı öğrencilerin yıl boyunca hazırlamış olduğu çok sayıda esere ev sahipliği yapan Aydın Lisesi karma resim sergisi düzenlenen törenle ziyarete açıldı.
Aydın Lisesi karma resim sergisi ziyarete açıldı

Aydın'da öğrencilerin yıl boyunca binbir emekle hazırlamış oldukları çok sayıda eserin yer aldığı karma sergi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Aydın Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan eserler Karma Resim Sergisi adı altında kültür merkezinde sergilenmeye başlandı.

Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı.

AYDIN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN KARMA RESİM SERGİSİ BEĞENİLERE SUNULDU...

Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Karma Resim Sergisi' açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

sergi-3.jpg

Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir.

sergi-1.jpg

Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı.

sergi-2.jpg

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.

Sergi kapsamında en çok ziyaret edilen bölüm atık malzemelerle yapılan çalışmalardan oluşan alan oldu. Öğrencilerin emekleri ile hayata geçirilen sergide çok sayıda eser yer alırken tüm Aydınlılar sergiyi ziyarete davet edildi.