Aydın il müftülüğü Aileyi Ayakta Tutan Değerler konferansı düzenledi

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Değerleriyle Güçlü Ailem projesi kapsamında yeni konferans düzenledi.
Aydın il müftülüğü Aileyi Ayakta Tutan Değerler konferansı düzenledi

Türk aile yapısını korumak ve güçlendirmek adına önlemler almaya devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu amaç kapsamında Değerleriyle Güçlü Ailem Projesi'ni hayata geçirmişti. Yürütülen proje kapsamında illerde Aileyi Ayakta Tutan Değerler konferansları düzenlenmeye başlanmıştı.

Bu konferanslardan bir yenisi de Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Aydın'da düzenlendi. Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa katılan kişilere ailenin önemi ve Türk aile yapısının ayakta tutulmasının önemi aktarıldı.

AYDIN'DA AİLE KONFERANSI!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Değerleriyle Güçlü Ailem Projesi' kapsamında gerçekleştirilecek konferansların ilki 'Aileyi Ayakta Tutan Değerler' İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlendi.

aydin-2.jpg

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Fatma Yağız Kotan konuşmacı olarak katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hasan Güneş, "Başkanlığımızın en çok üzerinde durduğu konulardan birisi ailedir.

aydin-3.jpg

Aileyi konuşacağımız programımıza teşrif ederek bilgilerinden istifade edeceğimiz değerli hocamıza ve siz katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Destek ve katkılarından dolayı ilçe müftülerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 'Aileyi Ayakta Tutan Değerler' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan DİB Müşaviri Fatma Yağız Kotan, "Değerli katılımcılar bugün ‘Son Kale Aileyi’ konuşacağız. Yüce Allah insanı ihtiyaç sahibi bir varlık olarak yaratmıştır. Onun hem bakım, beslenme ve barınma gibi maddi ihtiyaçlarının hem de sevgi, ilgi, şefkat ve değer görme gibi manevi ihtiyaçlarının giderilmesi için aileyi var etmiştir.

aydin-4.jpg

Kötülüklerden sığınılacak en muhkem kale, sevgi ve merhamet ocağı, sükunet bulma yeri, hayatta sahip olunabilecek en değerli hazine, ailedir. Ailede sevgi, iki insanın yuva kurarak bir birine ısınması, ailenin meyvesi olan evlatlara kavuşması, herkesin birbirine sevgi ve şefkat duyması, dünyada kavuşulabilecek en büyük nimetlerdendir. Ailede saygı, merhamet ve adalet gibi konulara da dikkat çeken Fatma Yağız Kotan , ‘Ailede saygı her fert için bir ihtiyaçtır. Kendisine saygı duyulmayan, düşüncelerine değer verilmeyen tercihleri yok sayılan fertlerle güçlü aile ve güçlü toplum inşa edilemeyecektir" dedi.

Konferansta eşlerin birbirlerine karşı olan tavır ve tutumları, çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler, akraba ve dost ziyaretleri gibi pek çok konu hakkında görüş alışverişi yapıldı.