Aydın Bozdoğan'da geleneksel iftar sofrası kuruldu

Ramazan ayının ilk iftarı dün yapılırken Aydın Bozdoğan'da gelenek bir kere daha bozulmadı ve kurulan iftar sofrasında hep beraber oruç açıldı.
Aydın Bozdoğan'da geleneksel iftar sofrası kuruldu

Büyük bir hasretle beklenen Ramazan ayının gelmesiyle dün ilk iftar sofraları kuruldu. Aydın Bozdoğan'da bir kere daha gelenek devam ettirildi ve Ramazan ayının ilk iftarı kurulan sofrada beraber açıldı. Bozdoğan Çarşı Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde yüzlerce kişi hep birlikte dualar ederek ilk Ramazan iftarını beraber yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yüzlerci kişi aynı anda oruçlarını açtı. İftar yemeğinde Bozdoğan Belediye Başkan Adayı M. Galip Özel'de katılırken ezan okunmadan önce vatandaşlara iftar yemeği servisinde bulundu.

BOZDOĞAN'DA ORUÇLAR HEP BİRLİKTE KURULAN ORTAK İFTAR SOFRASINDA AÇILDI!

İslam’ın 5 şartından biri olan ve Müslümanlara Hicretin 2. yılına denk gelen 624 yılında farz kılınan Ramazan orucunun bu yılki ilk iftarı çeşitli programlarla yapıldı. Bozdoğan Çarşı Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde yüzlerce kişi aynı sofrada oruçlarını açtı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen geleneksel iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine katılan Bozdoğan Belediye Başkan Adayı M. Galip Özel, belediye ekipleri ile birlikte yemek dağıttı. Muhtarların yanı sıra belediye bürokratlarının katıldığı iftar programı Ramazan ayının ilk günü olması dolayısıyla yoğun ilgi gördü.

Aynı sofraya oturan yüzlerce kişi aynı duaya amin diyerek hep birlikte oruç açarken Bozdoğan Çarşısı'nda kurulan itfar sofrasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Oruçlarını açan vatandaşlar iftar sofrasını geleneksel hale getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler. Bozdoğan Belediye Başkanı Özel'de hem organizasyonu düzenleyen büyükşehir belediye başkanına hem de iftar davetine katılan vatandaşlara teşekkür ederek hayırlı Ramazanlar diledi.