Atatürk’ün sevdiği şarkılar AKM kubbesinde çınladı

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de çoğunluğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri Uşak Neva Musiki Derneği Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirildi.
Atatürk’ün sevdiği şarkılar AKM kubbesinde çınladı

Uşak Belediyesi desteğinde düzenlenen konseri Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner de izledi.

26 kişiden oluşan Neva Musiki Derneği Müzik Topluluğu Şef Murat Şahintürk yönetiminde müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı. 10 solist, solo şarkılar seslendirdi. Çoğunluğu Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan 15 şarkılık repertuar bittiğinde izleyiciler, ellerinde Türk Bayrakları ile Neva Musiki Topluğunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Şef Murat Şahintürk ve topluluk üyelerine çiçek takdim etti ve kutladı.

Konseri değerlendiren Şef Murat Şahintürk; “Muhteşem bir konser olduğunu söylüyorlar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Kültürümüze, değerlerimize ve Milli bayramlarımıza sahip çıkmak Türk kültürünü gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcu.

Bu konserimizde beni en çok mutlu eden olaylardan birisi de konserden haberi olup ta ortaokulda derslerine girdiğim öğrencilerimin özellikle de 5.sınıf öğrencilerimin annelerinin ellerinden tutup konsere gelmeleri beni çok mutlu etti. Her şey çok güzeldi. Görenler yaşayanlar bilir. Ben anlatsam boş.

Konserimize uzaktan yakından katkı sağlayan hatırlayıp ta gelme nezaketi gösteren bizlerin yanında olduğunu hissettiren herkese sonsuz teşekkürlerimle” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)